Building peace in the minds of men and women. Dat is het doel van UNESCO. UNESCO creëert een werelderfgoedlijst met daarop alle bijzondere plekken van de wereld. Veel van deze prachtige en historische plaatsen zijn in Latijns-Amerika te vinden. Zeker de moeite waard dus om een keer een bezoekje aan te brengen als jij in Zuid-Amerika bent!

UNESCO is opgericht door de Verenigde Naties, er wordt hierbij gestreefd naar wereldvrede. De VN wil de leefomstandigheden van alle mensen op de wereld verbeteren. Ook streven zij ernaar om het ontwikkelen van universele waarden te stimuleren, op deze manier hopen zij een freedom of want en freedom of fear te bereiken.

UNESCO helpt mee aan dit streven door een werelderfgoedlijst te creëeren. Deze lijst is opgedeeld in 3 onderdelen. Namelijk; Natuurerfgoed, Cultuurerfgoed en gemend erfgoed, dit is een combinatie van Natuur en Cultuur erfgoed. Verder is er nog een aparte lijst van bedreigd wereld erfgoed. In totaal zijn er 962 werelderfgoederen, verspreid over 157 landen.

Latijns-Amerika zit vol met bijzondere plekken die op deze werelderfgoedlijst staan. 20 procent van alle Natuurlijke wereld erfgoederen die op UNESCO’s lijst staan, zijn te vinden in Latijns-Amerika en de Caribbean.  De meeste werelderfgoeden in Latijns-Amerika zijn te vinden in Mexico en Peru. Zo kun je in Mexico bezienswaardigheden zien zoals een van de nieuwe 7 wereldwonderen ‘Chichen Itza’. In Mexico vind je maar liefst 31 (!) plaatsen die op de werelderfgoedlijst staan. Kies maar uit!

Een van de meest belangrijke steden van de Maya’s was Chichen Itza. In de stad vind je de Piramide van Kukulcán (ook wel ‘el Castillo’ genoemd). De piramide is inmiddels al meer dan 1000 jaar oud en geweldig om een keer te bekijken! Er zijn nog veel meer ruïnes om te bekijken, wat miljoenen bezoekers aantrekt. Maar zo gek is dat ook niet, de stad en de monumenten zijn adembenemend en stralen nog alle historische charme van vroeger uit.

Ook in Peru zul je je zeker niet vervelen! Hier vind je 11 verschillende bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst staan. Er zijn veel verschillende steden, historische eigendommen, parken en nog veel meer. Het meest besproke n wereld erfgoed van Peru is Cusco. Dit eeuwenoude dorpje was oorspronkelijk de hoofdstad van de inca’s.

Kortom: bekijk de werelderfgoedlijst maar eens goed en zoek een leuk plekje uit! Enjoy!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.