Spaans leren & Tango dansen

go to top

Spaans leren & Tango dansen

request more info

Contact

Contact

Spaans en Tango

Als Argentinië ergens bekend om is, dan is het wel de sensuele maar complexe dans de Tango. Deze dans wordt veelal begeleid door accordeon en piano en er wordt natuurlijk gezongen door een zanger of zangeres. De liedjes zijn vaak somber en gaan in het algemeen over liefdesproblemen. Af en toe hebben de liedjes andere thema's, zoals politiek. Hier zit vaak de nodige humor in verwerkt.

De songteksten bestaan uit veel slang of argot en kenmerkt de havengebieden van Buenos Aires. Een andere naam voor deze 'slang' is Lunfardo. Deze 'slang' wordt gekenmerkt door de weglating van de 's' en ook het accent is anders.

Een echte aanrader is dan ook om tijdens je verblijf in Argentinië naar cafés te gaan waar mensen de Tango dansen. Je zult ongetwijfeld veel cafés vinden en gaat vanzelf van de Tango houden. Op deze manier neem je wat van deze typische passie die je alleen in Argentinië vindt mee naar huis. Ontdek dat de Tango als een echte way of life wordt gezien en dus niet alleen maar een dansje is! Je kunt op vele plaatsen in Córdoba en Buenos Aires professionele tangoshows bekijken, maar er zijn er daarnaast ook nog genoeg lokale Tango- en Milonga barretjes zodat je zelf de dans kunt beoefenen. Een fantastische ervaring!

Je hebt nu de kans om je cursus Spaans te volgen in combinatie met Tangolessen!

Voor meer informatie over deze cursus verwijzen we je naar onderstaand schema of vraag onze brochure aan.