SIELE.-Voorbereidingscursus

go to top

SIELE.-Voorbereidingscursus

request more info

Contact

Contact

Het SIELE (Servicio Internacional de Evaluación de la Lengua Española) is een officieel en internationaal erkend examen van het Spaans als vreemde taal. Het is ook het eerste examen dat het niveau Spaans van native speakers certificeert. Cursisten kunnen kiezen voor een examen dat alle taalvaardigheden tegelijk toetst of ze kunnen afzonderlijke examens afleggen voor elk van de vaardigheden. De vaardigheden die worden getoetst zijn schrijf-, luister-, lees- en spreekvaardigheid. Met meer dan 400 miljoen Spaanssprekenden in de wereld en 31 landen waar het Spaans de officiële taal is is het de op één na meest gesproken taal ter wereld. Het beheersen van de Spaanse taal is zeer waardevol en een verrijking van je cv. Cursisten en professionals met een SIELE-certificaat hebben een grote voorsprong.

Dit examen is ontwikkeld door het Instituto Cervantes in samenwerking met de Universiteit van Salamanca (USAL) en de Universiteit Nacional Autónoma van Mexico (UNAM). Het doel was om een examen te creëren dat het “universele Spaans” toetst. Er wordt rekening gehouden met het feit dat het Spaans een levende taal is met wereldwijd een groot aantal dialecten met elk hun eigen unieke uitdrukkingen en woorden.

In tegenstelling tot het DELE Examen (Diploma’s van het Spaans als Vreemde Taal) is het geen examen dat je simpelweg wel of niet haalt. Net als het bekende TOEFL (Test of English as a Foreign Language) krijgen kandidaten een score tussen 0 en 1.000 punten, ter beoordeling van het niveau Spaans. Onze SIELE Voorbereiding bereidt je voor om het examen met zelfvertrouwen af te leggen. De lessen zijn gericht op het verbeteren van je kennis van het Spaans op jouw individuele taalniveau. Je leert hoe je je het beste kunt voorberiden op het SIELE examen.

Praktische Informatie:

SIELE Voorbereiding is beschikbaar op alle scholen van don Quijote. Cursisten van alle niveaus kunnen onze lessen volgen. Ze bereiden zich voor op het SIELE examen op hun huidige niveau van het Spaans. De grootte van de klassen kan variëren, maar bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 cursisten. Voor deze cursus is een minimumleeftijd van 18 jaar vereist.