Brazilië 2014

Op 12 juni is het weer zover! De 20e editie van het wereldkampioenschap voetbal zal plaatsvinden in Zuid-Amerika, in het gastland Brazilië. Dit jaar nemen 32 teams deel en zij zullen tegen elkaar strijden in acht ploegen van vier teams. De eerste twee kwalificeren zich voor de achtste finales. Vanuit de achtste finales wordt er verder gespeeld volgens het zogenaamde ‘knock-outsysteem’: winnaars gaan door naar de volgende ronde en voor de verliezers is het toernooi over. Na het wereldkampioenschap in 1950 is dit de tweede keer dat het toernooi plaatsvindt in Brazilië. De aftrap zal worden gegeven in het nieuwe stadium van São Paulo met de wedstrijd Brazilië tegen Kroatië.

  • Het wereldkampioenschap is begin deze zomer in Brazilië. De wedstrijden worden gespeeld in één van de twaalf stadions in de gaststeden: Manuas, Cuiabá, Brasílía, Fortaleza, Natal, Recife, Salvador, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, São Paulo, Curitiba en Porto Alegre.
  • De eerste wedstrijd van het Nederlands voetbalteam is tegen Spanje en zal op 13 juni om 21.00 Nederlandse tijd plaatsvinden. Nadat Nederland verloor van Spanje in de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika, zal deze wedstrijd erg spannend worden.
  • Natuurlijk is er ook dit jaar weer een spectaculaire opening en een WK-lied.

Het was niet helemaal de bedoeling dat Brazilië weer het gastland van het WK zou worden. In 2003 besloot de FIFA dat het toernooi in Zuid-Amerika zou worden gehouden. Na de terugtrekking van Colombia en Argentinië werd er bekend gemaakt dat Brazilië de enige overgebleven kandidaat was. Toch werd er een slag onder de arm gehouden door te stellen dat Brazilië aan de vereiste kwaliteitseisen moet voldoen. Uiteindelijk is dat gelukt en worden de wedstrijden gespeeld in een van de 12 gaststeden in Brazilië.

We weten allemaal dat Brazilië bekend staat om haar carnaval en om de rythmische sferen. De slogan van het FIFA 2014 is dan ook ‘all in one rythm’, oftewel alles in een ritme. Het kiezen van het logo, een masscotte en de bal is gedaan door een internetpeiling. Het logo is een typische vertegenwoordiging van Brazilië, het bestaat uit drie handen die samen de wereldbeker voorstellen. De handen zijn geel en groen, de kleuren van de Braziliaanse vlag. Ook de mascotte heeft de kleuren geel en groen. Zijn naam is ‘Fuleco’, een samenstelling van de woorden ‘Futebol’ (voetbal) en ‘Ecologica’ (ecologie). Ook vele Braziliaanse voetbalnamen eindigen op –‘eco’. Fuleco is een driebandgordeldier dat alleen voorkomt in Brazilië en een erg grappig detail is dat het dier zich bij gevaar kan zich kan oprollen als een ba. De voetbal zal ‘Adidas Brazuca’ heten. Brazuca is een nationaal woord waarmee de Brazilianen de nationale trots van de manier van leven aanduiden. Het symboliseert emotie, trots en welwillendheid.

Spanje - Nederland

Spanje en Nederland hebben zich beiden weten te kwalificeren voor het WK. Het Spaanse en Nederlandse elftal hebben een voetbalgeschiedenis. In het verleden hebben Spanje en Nederland tien maal tegen elkaar gespeeld. De meest memorabele wedstrijd is toch wel de finale wedstrijd van het WK in Zuid-Afrika in 2010, waar Spanje in de reservetijd won van Nederland. Nu, 4 jaar later, zal Nederland het openingsduel wederom tegen Spanje spelen. Ook al laten de statistieken zien dat Nederland een kleine kans heeft om te winnen, wij geloven erin dat Nederland de wedstrijd gaat winnen! Deze wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Salvador op 13 juni om 13.00 (Nederlandse tijd 21.00 uur).

Aan het begin van de zomer, begint dus het wereldkampioenschap voetbal 2014. De opening vindt plaats op 12 juni. Zorg dat je dit niet mist. Het WK-lied van deze editie wordt gezongen door Jennifer Lopez, Pitbull en de populaire Braziliaanse zangeres Claudia Leitte. Het nummer heet ‘We Are One’ en de verwachtingen zijn dat het net zo’n hit wordt als de WK-hit ‘Waka Waka’ van Shakira. Ook de verwachtingen van het voetbal van Spanje en van de Latijns Amerikaanse landen Argentinië en Uruguay zijn erg hoog, dus zorg dat je op de hoogte blijft!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.