Wie denkt dat Spanje alleen iets te bieden heeft aan de bekende, drukbevolkte Costas heeft het mis! Is de natuur aan de kusten al fantastisch, in het binnenland van Spanje is dat overweldigend. Voor de Spanjeliefhebber die weg wil van de massa en eens iets heel anders wil dan zon, zee en strand zijn er maar liefst 10 nationale parken en 700 beschermde natuurgebieden.

Ook de eilandengroepen van de Balearen en de Canarische eilanden bieden fraaie natuurgebieden. Wist je bijvoorbeeld dat de hoogste berg van Spanje zich op Tenerife bevindt? Al dit moois kun je natuurlijk met georganiseerde excursies per bus ontdekken, maar veel leuker is om dat al wandelend te doen.

Wandelen in de bergen is naast heel ontspannend dé manier om te ontsnappen aan de drukte en stress van alle dag en om in contact te komen met de natuur. Er zijn prachtige wandelroutes door heel Spanje, maar Andalucía is wel de provincie bij uitstek om deze sport te beoefenen. Voor de beginners zijn er korte en eenvoudige routes en voor mensen die al langer wandelen langere en zwaardere routes.

Alle routes zijn prachtig en een aantal beschikt over een thema. Zoals bijvoorbeeld de herderswandeling. Gedurende een uur of 3 kruip je in de huid van de herder en laat je je opnemen door de kudde. Voel de energie van de eenvoud, de eenheid, de romantiek en neem een kijkje in de wereld van de schapenherder. Zo zijn er verder nog bergwandelingen in de Sierra Tejeda waarbij je berggeiten en koningsadelaren tegenkomt of de culinaire routes waar je stops maakt om de plaatselijke wijnen, kazen en hammen te proeven.

En, ook bij wandelen kan de moderne techniek niet achterblijven en zijn er tegenwoordig GPS-routes beschikbaar. Dat lijkt misschien niet de meest avontuurlijke oplossing, maar het heeft wel een aantal voordelen: verdwalen is definitief verleden tijd en je kijkt nauwlijks op de kaart om je route te bepalen. Zo geniet je wel veel meer van de wandeltocht zelf. En wat verder heel leuk is aan dit soort wandeltochten is dat je kunt bijhouden welke afstand je hebt gelopen, hoe snel je loopt of hoe hoog je bent geklommen.

Al met al zeer de moeite waard om eens na te denken over een wandelvakantie in de schitterende omgeving van de Sierra Nevada in Granada, Sierra Tejeda, Almijara y Alhama in Málaga, Sierra de las Nieves in Málaga boven Marbella, Sierra Grazalema in Cádiz…

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.