Spanje staat bekend om het bruisende nachtleven tot vroeg in de ochtend. Het begint al later op de avond tijdens een etentje in een tapasbar of restaurantje en daarna is het tijd voor een drankje. Daarna kan het echte feest beginnen tot diep in de nacht! Uiteraard wordt in Spanje elke gelegenheid als een feest gezien!

Hotspots voor uitgaan

Spaanse Fiestas

Er zijn in Spanje vele feestdagen ´fiestas´ die uitgebreid gevierd worden. De spaanse fiestas zijn erg leuk om te bezoeken. Spanjaarden maken overal een feest van, dus als het echt feest is weet je niet wat je meemaakt! Er zijn jaarlijks heel veel nationale feestdagen, maar veel steden of gebieden heb zo ook nog hun eigen feestdagen. Spaanse partijen en fiestas worden in alle steden en dorpen uitgebreid gevierd met  veel eten en drinken en vaak ook met bandjes. Ook zijn er vele traditionele activiteiten, afhankelijk wat voor feestdag het is en welk gebied. Mensen zijn continue buiten en genieten samen met hun vrienden en familie.

Voordat er gefeest wordt, moet er natuurlijk eerst gegeten worden. Spanjaarden houden van eten, en dan veel eten. Ze kunnen uren met elkaar tafelen, thuis of ergens in een restaurantje en genieten met vrienden en familie (iets anders voor verzinnen, staat ook precies zo in alinea hier boven Ook van een drankje zijn ze niet vies. Één van de spaanse gewoonten is het drinken van bier of wijn bij de maaltijd. Daarnaast wordt er ook vaak sangria gedronken. Als het tijd is om te gaan feesten, is het leuk om eerst naar de shotbarretjes ´chupiterías´ te gaan om daar te beginnen met shotjes ´chupitos´. Daarna worden de clubs bezocht tot in de vroege uurtjes in de ochtend!

Hotspots voor Uitgaan

Er zijn vele barretjes en kroegjes in Spanje waar je de nachten kunt doorbrengen maar natuurlijk zijn er ook nog de echte clubliefhebbers. Vandaar een klein overzicht van de plaatsen met de beste clubs.

De kustplaatsen die erg populair zijn: Lloret de Mar, Salou, Blanes, Malgrat de Mar. In deze plaatsen is het in de zomer vol met toeristen, vooral jongeren. Zij komen naar deze gebieden om elke dag te feesten en de volgende dag bij te komen op het strand. In de zomer barst het van de feesten met bekende DJ´s. Er zijn verschillende stylen in de clubs en barren dus voor iedereen wat wils.

De spaanse eilanden staan ook bekend om hun clubs, vooral het party eiland Ibiza. Jaarlijks komen hier vele internationale DJ´s. Hier bevinden zich de chiqueste clubs en het is meer bedoeld voor mensen die meer geld hebben. Toch gaan ook veel jongeren er naartoe om te feesten, sommige zelfs een paar dagen. Het is natuurlijk zo duur als je het zelf maakt. Entree en drankjes in de clubs kunnen redelijk duur zijn en vaak is er ook nog een streng deurbeleid. Het eiland Mallorca is super populair onder de jongeren om te feesten en ook de Canarische eilanden hebben vele uitgaansgelegenheden.

De grote steden zoals Madrid, Barcelona en Valencia hebben veel keus wat betreft uitgaan. Van kleine barretjes tot mega grote clubs met meerdere zalen of verdiepingen. Als je een stedentrip maakt naar één van deze steden is het zeker de moeite waard om ook een paar clubs te bezoeken!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.