Spaanse cultuur

Sport is erg belangrijk in de Spaanse cultuur. De belangrijkste Spaanse sport is voetbal. Maar naast het voetbal zijn ook tennis, autosport en golf erg populair in Spanje. Spanje kent veel sporters die op internationaal niveau goede prestaties hebben neergezet.

De Spaanse voetbal

Voetbal is de nationale sport van Spanje. Voetbal wordt al gespeeld in Spanje sinds het laatste decennium van de negentiende eeuw. De Spaanse clubs, het nationaal elftal en de nationale competitie 'Primera División' behoren tot de beste, sterkste en bekendste van de wereld. De all-time topscorer van Spanje is David Villa. Ook werd het Spaanse nationale team in totaal één keer wereldkampioen in 2010 in Zuid Afrika, en 7 keer Europees kampioen.

Golven in Spanje

Spanje is ook het perfecte land om te golven. Spanje heeft het ideale klimaat om te kunnen golven, zo is het in het zuiden van het land in de winter 18 graden en in de zomer in het noorden 20 graden. Spanje beschikt in totaal over 250 golfbanen die samen zorgen voor meer dan een half miljoen golfuren per jaar. Robert Trent Jones, Jack Nicklaus, Severiano Ballesteros en José Maria Olazábal zijn enkele bekende namen in de golfwereld die verbonden zijn aan de Spaanse golfbanen.

Autosport in Spanje

Naast voetbal en golf is ook autosport in Spanje erg populair. Spanje heeft meerdere circuits voor autosport. Maar de meest bekende zijn het circuit van Catalunya waar jaarlijks de Formule 1 race plaatsvindt, en het circuit van Jerez de la Frontera waar jaarlijks de moto GP plaatsvindt. Een van de bekendste Spaanse autocoureurs is Fernando Alonso. Fernando Alonso is en tweevoudig wereldkampioen en in 2005 was hij zelfs de jongste wereldkampioen ooit. Zijn succes heeft in delen van Spanje gezorgd voor 'Alonsomania'. Fernando Alonso is nog steeds actief in de formule 1 en rijdt op dit moment voor Ferrari.

Spaanse tennissers

Tot slot de sport die naast het voetbal het meest bekend is in Spanje, tennis. Spanje kent vele professionele tennissers die op internationaal niveau erg hoog genoteerd staan. Deze Spaanse tennissers hebben hun succes onder andere te danken aan de tennisbanen en scholen die ze in het verleden tot hun beschikking hebben gehad. Rafael Nadal is de bekendste Spaanse tennisser en is momenteel de nummer 4 van de wereld. Zijn bijnaam is de koning van het Gravel, veel experts beschouwen hem als de beste gravelspeler aller tijden. Nadal heeft 11 Grand Slam titels gewonnen, waarvan 7 maal Roland Garros. Zijn beste positie behaalde hij in 2008, op dat moment was Rafal Nadal de nummer 1 van de wereld.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.