De zomer in Spanje loopt uiteen, in het binnenland kan het erg heet worden terwijl het aan de kust een aangename temperatuur kan hebben. Het weer wordt bepaald door de hoogte en de omliggende zee. Spanje grenst aan drie zeeën die bepalend zijn voor de zomer in Spanje dit zijn de middellandse zee, atlantische zee en de cantabrische zee. Deze zeeën zijn belangrijk voor de windstroom van en naar het Iberische schiereiland.

Het kan ook heftig regenen tijdens de zomer in Spanje. De kans op regen is in het zuiden kleiner dan in het noorden, waar soms grote regenbuien voorkomen. In het zuiden valt er gemiddeld 10 mm waar er in het noordoosten soms wel honderden millimeters vallen. De Costa del Sol en de Costa Blanca zijn daardoor hele populaire vakantiebestemmingen. Het natste gebied in de zomer is San Sebastiaan, daar valt ongeveer 300 mm zomerregen. Het record zomerregen in Spanje ligt op 720 mm in Gandia in Valencia, dit was op 3 november 1987.

Ook is het voorjaar een perfect periode om naar Spanje te gaan voor een vakantie of om te werken in Spanje. Enkele voordelen zijn dat de dagen dan langer worden, het weer is stabieler en er waait een zachte wind. In het voorjaar ligt de temperatuur rond de 20 graden terwijl het in de zomer rond de 30 graden ligt. Gemiddeld schijnt in de zomer in Spanje de zon per dag 11-12 uur.

Zomers in Spanje kunnen erg heet zijn, dit geldt met name voor het binnenland. De nachten kunnen in het binnenland ook koel zijn waar de temperatuur onder de 10 graden kan komen. In vergelijking met Nederland is de zomer in Spanje wel warmer, maar de verschillen met dag en nacht zijn groot. De temperatuur kan aan zee soms wel de hele nacht 30 graden blijven. In de zomer van Spanje kan de temperatuur overdag rond de 21 graden lopen aan de noordkust en rond 33 graden in Madrid en zelfs 36 graden in Córdoba. De hoogste temperatuur ooit in Spanje gemeten is 47.8 graden in Murcia op 29 juli 1976. Tijdens de zomer in Spanje zien sommige plaatsen de zon 300 tot 370 uur per maand. In ons kleine land ligt dit gemiddelde rond de 200 uur per maand (onze zonnigste maand). Het gebied met de meeste zon in Spanje en Europa is de golf van Cádiz in het zuiden van Spanje. Hier schijnt jaarlijks de zon ruim 3000 uur en de noordkust daarentegen maar 1700 uur.

Vooral de oostkust en de eilanden worden in de zomer druk bezocht door zowel toeristen als door studenten als seizoensarbeiders. Veel studenten gaan werken in Spanje in de zomervakantie. Dit zijn meestal tijdelijke banen in Spanje in de horeca of in de toeristische sector bijvoorbeeld in een hotel of bij een camping. Ook veel gezinnen genieten van hun zomervakantie in Spanje.

Spanje is een perfect land om van je vakantie te genieten of om te werken in de zomer. Spanje is één van de drukst bezochte vakantielanden van Europa. Veel toeristen verblijven in de zomer in Spanje om te genieten van onder andere het heerlijke weer. Ik geef ze geen ongelijk!.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.