Wat veel mensen nogal eens vergeten is dat Spanje méér biedt dan een 2-weekse zomervakantie. De Spaanse steden zijn uitstekend geschikt voor een weekendje weg! Kies voor een stedentrip in één van de drukke steden, ga wandelen in de Sierra Nevada of kies ervoor om lekker een paar dagen te luieren aan het strand! Hier een paar aanraders:

Madrid

Beroemd is de hoofdstad van Spanje door haar musea. Zo is er het Prado museum, het Museo Reina Sofía en het Thyssen-Bornemisza. Ook het grootste park van Spanje, het Retiro Park, is een erg leuke bezienswaardigheid. Verder ga je tijdens je stedentrip in Madrid veel architectuur bezichtigen. Wat je beslist niet mag overslaan is Mercado de San Miguel, waar je de keuze hebt uit duizenden lekkere hapjes. En hou je van een feestje? Dan is Madrid de plek bij uitstek!

Barcelona

In Barcelona kun je alle kanten op tijdens je stedentrip! Breng een bezoek aan de Sagrada Família, Gaudí´s Parc Güell of een van de vele musea met beroemde prachtige werken. Ook voor de shopliefhebbers onder ons is Barcelona een waar paradijsje! En ben je de drukte van de stad even zat, dan ga je gewoon naar het strand!

Sevilla

Sevilla, de stad van de hete zomers en milde winters. Je vindt hier alles voor een onvergetenlijke stedentrip! In de vierde grootste stad van Spanje wemelt het van de bezienswaardigheden. Koninklijke paleizen, oude kathedralen, flamencobars maar ook veel moderne gebouwen. Sevilla is de hoofdstad van het zuiden van Spanje en staat bekend om haar artistieke, culturele kenmerken en de warme gastvrijheid van de ´Sevillanos´.

Valencia

In deze stad die aan de zee grenst is veel moderne architectuur te vinden! Ook hangt er een Zuid-Europese sfeer. Het gehele jaar door kun je genieten van mooi weer, diverse meusea, verschillende historische én moderne gebouwen en natuurlijk de allerbeste paella! Ook vinden in deze stad ieder jaar in Maart ´Las Fallas´ plaats. Dit is een groot feest waarbij de feestdag van de Heilige Jozef wordt geëerd.

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere leuke Spaanse steden voor een stedentrip in Spanje. Bezoek bijvoorbeeld Las Palmas, de hoofstad van de Canarische eilanden. Ook is het leuk om  een bezoek te brengen aan Pamplona. Dit is net een beetje anders vanwege de Franse en Baskische invloeden. Andere indrukwekkende en leuke Spaanse steden zijn Salamanca, Tenerife, Cádiz of Alicante.
Boek nu een weekendje weg naar Spaanse steden!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.