Spanje beschikt over veel verschillende Spaanse muziekfestivals. De meeste muziekfestivals in Spanje zijn zowel bekend onder de Spanjaarden als onder de meeste Europeanen. Hieronder vind je een paar van de bekendste muziekfestivals in Spanje zoals het Primavera Sound, Sónar, FIB, Festimad, Rock in Rio en het WOMAD!

Het Primavera Sound is een muziekfestival, jaarlijks gehouden in Barcelona. Op het Primavera Sound passeren veel verschillende muziekstijlen de revue; noise rock, indierock, alternative rock- en elektronische muziek. Het muziekfestival wordt in 2012 gehouden van 30 mei tot 3 juni in Barcelona in het Parc del Fórum, aan de kust en naast de haven.

Een ander bekend muziekfestival in Spanje is Sónar. Dit festival wordt ook in Barcelona gehouden. Het eerste Sónar festival werd gehouden in 1994 en wordt altijd midden juni georganiseerd. De muziek die gespeeld wordt is Elektro, Techno, House en HipHop. Het bijzondere van Sónar is de duur van het muziekfestival, 3 dagen en 3 nachten (2012 van 13 tot 17 juni). ´s Avonds en overdag heeft het festival meerdere locaties. Vooral in de avond verschillen de locaties, dit zorgt voor een onvergetelijke 3 dagen en 3 nachten.

Benicassim International Festival (FIB) is een muziekfestival voor Rock, Pop en Elektrische muziek samen met internationael artiesten. Bij de eerste editie van het Benicassim Muziekfestival kwamen per dag al 8.000 jongeren op dit vier-daagse muziekfestival in Spanje. Nu na meer dan 15 jaar later is het FIB uitgegroeid tot één van Europa´s grootste en meest spannende muziekfestivals. Het festival wordt aan de kust gehouden bij het plaatsje Benicassim tussen Valencia en Barcelona, ongeveer 92 kilometer van het vliegveld van Valencia. In 2012 wordt het festival gehouden van 12 juli tot 15 juli.

Festimad is een muziekfestival met alternatieve muziek in Spanje dat twee dagen duurt. Buiten het feit dat er veel alternatieve muziek wordt gespeeld is Festimad ook nog een cultureel festival. Samen met het FIB, macrofestival en het rockfestival is het Festimad één van de oudste muziekfestivals in Spanje. Het festival wordt vaak in de laatste week van mei gehouden. Met meer dan 14 succesvolle edities en 40.000 bezoekers kunnen we wel stellen dat Festimad een waar fenomeen is in zowel Spanje als in Europa.

Rock in Rio in Madrid is een groot muziekfestival in Spanje wat ook gevierd wordt in Brazilië en Portugal. De eerste editie in Madrid was in 2008 en dit muziekfestival is voor zowel internationale als landelijke artiesten. Het doel van Rock in Rio is het bereiken van een betere wereld met muziek als universele taal van vrede en harmonie. Dit jaar in 2012 wordt het Rock in Rio festival gehouden op 29 en 30 juni en op 5,6 en 7 juli. Verwacht wordt dat er ongeveer een miljoen mensen op afkomen.

WOMAD oftewel World of Music, Arts & Dance,wordt over de hele wereld gehouden maar als festival in Spanje op twee verschillende plekken (Cáceres en op Gran Canaria op de Canarische Eilanden). Deze festivals in Spanje zijn uniek omdat ze worden gehouden in steden met gebouwen die op de werelderfgoedlijst staan van UNESCO.

Het WOMAD festival van Cáceres wordt georganiseerd sinds 1992. Dit festival is anders dan de andere, omdat het festival ook workshops en andere activiteiten aanbiedt. Alle workshops en andere activiteiten worden gehouden in de buitenlucht of in gebouwen die een monumentale waarde hebben. Het is zonder twijfel uitgegroeid tot één van de belangrijkste culturele evenementen van de regio Extremadura en is een populair cultuur- en muziekfestival in Spanje. Het aantal bezoekers is de afgelopen jaren toegenomen tot meer dan 100.000 mensen.

Dan hebben we ook het jaarlijkste WOMAD festival op de Canarische Eilanden in de stad Las Palmas op Gran Canaria dat sinds 1993 wordt georganiseerd. Het festival op Gran Canaria richt zich meer op de Afrikaanse kunst en muziek. Dit betekent echter niet dat er geen andere wereldwijde kunstenaars of artiesten optreden. Muziek uit de hele wereld zweeft over de muren van stad!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.