De Spaanse monarchie heeft net als Nederland een koninklijke familie. De huidige Spaanse koning Juan Carlos is in ballingschap geboren omdat er een burgeroorlog aan de gang was van 1936-1939. Spanje heeft een periode gekend van dictatuur onder generaal Franscisco Franco na de burgeroorlog van 1939-1975. Na Francisco Franco kwam Juan Carlos aan de macht, en tot op de dag van vandaag is hij de koning van Spanje.

De koning van Spanje Juan Carlos woont samen met koningin Sofia in hun paleis, Palacio de la Zarzuela, in het noorden van Madrid. Juan Carlos wilde nooit een dictatuur als Franco, daarom herstelde hij de democratie in Spanje. In 1981 kreeg Juan Carlos veel respect doordat hij een militaire staatsgreep voorkwam. Sindsdien zijn alle Spanjaarden trots op hun koning.

De Spaanse koninklijke familie van koning Juan Carlos en koningin Sofia bestaat uit drie kinderen (Infanta Elena (1963), Infanta Cristina (1965) en kroonprins Felipe (1968)) en acht kleinkinderen. Felipe is kroonprins omdat een man voorrang heeft op een vrouw voor de troon. Dit zal echter in de toekomst veranderen aangezien de kroonprins samen met Letizia Ortiz Rocasolano al twee dochters heeft (infanta Leonor en infanta Sofia).

De Spaanse kroonprins Felipe had een paar slechte relaties achter de rug voordat hij was verloofd met de televisiejournaliste Letizia. Dit is echter de eerste keer in Spanje dat een gewoon burgermeisje trouwt met een toekomstige Spaanse koning en zij koningin van Spanje zal worden. Prinses Letizia staat ook bekend om haar modebewuste kledingstijl en haar altijd bijzondere schoenen. Binnenin de Koninklijke Familie is Infanta Elena sinds een paar jaar gescheiden, maar heeft samen met haar ex-man twee kinderen (Felipe Juan en Victoria Federica). Infanta Cristina is getrouwd met Iñaki Urdangarin Liebaeert, samen hebben zij vier kinderen (Valentin, Pablo Nicolas, Miguel en Irene).

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.