Ze is een wereldzangers van Colombiaanse afkomst en heeft al vele hits, titels en prijzen gewonnen dankzij haar gevarieerde repertoire. Haar nummers zijn een mix van Latijnse pop, pop rock, pop, dance en merengue. Ze staat bekend om haar soepele bewegingen die ze met gemak uitvoert tijdens één van haar liveshows en in haar videoclips. Het lichaam waar velen jaloers op zijn  heeft ze mede te danken aan haar 'handelsmerk': het buikdansen. Daarnaast treed ze vaak blootvoets op, iets wat haar ook kenmerkt. Ze heeft een relatie met de bekende Spaanse voetballer Gerard Piqué en samen hebben ze twee kinderen. Neem ook een kijkje in het stormachtige leven van de danseres, actrice, zangeres: Shakira.

  • Shakira  brak pas echt wereldwijd door met haar nummers 'Whenever Wherever', ‘Underneath Your Clothes' en 'Objection'.
  • Het officiele WK-nummer 'Waka Waka' voor de wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika in 2010 werd een regelrechte hit.
  • Graag zet ze zich in voor de minderbedeelden. Dit doet ze door middel van haar eigen stichting 'Pies Calzados' en door vrouwelijke ambassadeur te zijn voor UNICEF.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll is haar volledige naam. Geboren in de Colombiaanse plaats Barranquilla op 2 februari 1977 laat ze al vanaf jongs af aan zien dat ze talent en aanleg heeft voor de muziek. Al op haar achtste begon ze met het schrijven van teksten. De Engelse taal heeft ze zichzelf aangeleerd door het werk van onder andere Bob Dylan, Leonard Cohen en Walt Whitman te bestuderen. Daarnaast volgde ze ook geschiedenislessen aan de universiteit in Los Angeles, waar ze het Engels vervolgens snel oppikte. Ze spreekt vloeiend Spaans, Engels, Portugees en Italiaans; talen waar ze ook weleens in heeft gezongen. Haar eerste album heeft ze al op veertienjarige leeftijd uitgebracht onder de naam 'Magia'. Haar echte succes kwam alleen niet met haar eerste album, maar via een single die is uitgebracht met hits van Colombiaanse artiesten. Het nummber ‘¿Dónde estás corazón?’ werd een regelrechte hit en kreeg ook meer bekendheid buiten Colombia. Ze brak pas echt wereldwijd door in 2001, toen ze het Engelstalige album 'Laundry Service' uitbracht met de nummers 'Whenever Wherever', 'Underneath your Clothes' en 'Objection'.

Tegenwoordig heeft de Colombiaanse al 10 albums op haar naam staan en meer dan 60 miljoen platen verkocht. Daarnaast heeft ze  veel  samenwerkingen op haar naam staan en wordt ze als één van de meest succesvolle zangeressen van deze tijd gezien. Samenwerkingen met onder andere Anastacia, Beyoncé, Céline Dion, Cher en Calvin Harris zijn al aan haar repetoire toegevoegd. Haar laatste samenwerkingen waren met Pitbull in 2012 met het nummer 'Get It Started' en met Rihanna in 2014 met het nummer 'Can't Remember To Forget You'.

Shakira is daarnaast de enige zangeres die twee keer achter elkaar op FIFA WK's heeft mogen spelen. Dit gebeurde tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland in 2006 met het nummer 'Hips Don't Lie' en tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika in 2010 met het nummer 'Waka Waka'. Het nummer 'Waka Waka' werd meteen het bestverkochte WK-lied en de meest bekeken videoclip op YouTube.

Na geruime tijd kreeg ze dan ook in 2011 de beroemde ster op de 'Hollywood Walk of Fame'. Ook heeft ze de meeste 'Latin Grammy's' op haar naam staan en was ze in 2011 de op twee na best bekeken artiest op Youtube. Ze zet zich in voor goede doelen en toont veel charisma naar de mensheid toe. De door haar  opgerichte stichting 'Pies Descalzos' (blote voeten) creëert kansen voor de meest minderbedeelde kinderen in Colombia. De stichting heeft vijf scholen in verschillende regio's opgezet waar de hulp het hardst nodig is. Hier krijgen kinderen onderwijs, voeding en psychologische hulp aangeboden. Tevens is Shakira sinds 2003 vrouwelijke ambassadeur voor UNICEF. Niet alleen is ze dus een Colombiaanse zangeres van wereldformaat, maar probeert ze ook haar steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.