Reizen door Spanje, genieten van het Spaanse leven onder de zon! Reizen over het algemeen is de laatste jaren één van de populairste vrijetijdsbestedingen geworden van de meeste mensen. Dit jaar gaan naar schatting 1 miljard mensen op vakantie! Spanje is één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa.

Deze trend begint vooral bij de jeugd tussen de 18-25 jaar oud. Een jaar vrij nemen om te werken of een jaar gaan reizen wordt steeds vaker een populaire optie. Dit is een gevolg van het verkleinen van de relatieve afstand tussen 2 plaatsen. De relatieve afstand tussen twee plaatsen is de tijd die nodig is om van de ene plaats naar de andere te komen. Dit is in de loop der jaren korter geworden door middel van technologische ontwikkelingen van het reizen over land, over zee en in de lucht.

Doordat de afstand tussen verschillende plaatsen kleiner is, is de mogelijkheid om te reizen ook makkelijker. Vroeger was het speciaal als je naar het buitenland ging om vakantie te houden. Tegenwoordig doen we niet anders en gaan de meeste gezinnen minimaal 2 keer per jaar op vakantie naar het buitenland. Ook worden er veel studiereizen ondernomen, of het nou het studeren in het buitenland is of het leren van een taal in het buitenland, tegenwoordig kan alles! Een studiereis is een ervaring voor het leven, je leert ervan en je ontmoet veel verschillende mensen. Studiereizen naar Barcelona, Madrid, Granada en Salamanca zijn de meest bezochte studiebestemmingen.

De bereikbaarheid in een land is heel belangrijk. In Spanje rijden er daarom veel bussen en treinen die toeristen van de ene stad naar de andere stad kunnen brengen voor relatief lage prijzen. Vanuit Madrid rijden de treinen in Spanje alle kanten op, Madrid ligt in het midden van Spanje wat zorgt voor de vele richtingen. De wegen in Spanje zijn ook goed, waardoor een autovakantie naar Spanje ook makkelijk te doen is. Hierdoor kun je veel van het land zien terwijl je onafhankelijk bent van eventuele bussen en/of treinen. Je kunt gemakkelijk een auto huren vanaf het vliegveld.

Wist je dat de vlucht Madrid – Barcelona en omgekeerd de meeste frequente vluchten ter wereld zijn. Dagelijks gaan er vluchten van de grootste stad in Spanje naar de tweede grootste stad en weer terug. Doordat er zoveel vluchten gaan elke dag hebben de vliegtickets ook een aangename prijzen. Verder gaan er veel binnenlandse vluchten van het noorden naar Andalusië en ook naar Catalonië. Hierdoor genieten ook veel Spanjaarden van een vakantie in eigen land.

Al met al is het reizen naar en door Spanje goed te doen. Er zijn vele ongerepte plekjes natuur waar het massatoerisme nog niet zijn voet heeft gezet. Het is daarom ook zeker de moeite waard om een rondreis door Spanje te doen, zeker met het aangename klimaat waar wij Nederlanders altijd zo jaloers op zijn!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.