De hoofdstad van Ecuador

Voor degene die het nog niet wisten, de hoofdstad van Ecuador is een ontzettend mooie en unieke stad! Het is een artistieke stad waarin veel cultuur terug te vinden is. Dit kun je dan ook overal aan zien. Aan de pleinen, de unieke gebouwen die er zijn gebouwd. Je wordt betoverd terwijl je door de stad loopt.

De stad kenmerkt zich door klassieke koloniale architectuur en moderne gebouwen. In 1978 is de stad als één van de eerste steden uitgeroepen door UNESCO tot werelderfgoed. Quito is 70 km. lang (!) en maar 4 km. breed. En terwijl de stad maar 20 km. van de evenaar ligt, is het weer in Quito altijd +/- 18 °C. Dit komt doordat de stad op bijna 3000 meter boven de zeespiegel ligt.

Wat je zeker weten gezien moet hebben als je Quito een keer bezoekt is uiteraard het Sucre Theater. Verder breng je een bezoek aan de oude binnenstad, het nieuwe gedeelte, de Virgin del Quito en de kabelbaan (Teleférico) met uitzicht over de hele stad. Vanwege haar ligging tussen de bergen is de stad het beste van boven te bewonderen, dit is dan ook een prachtig en adambenemend uitzicht. Typische Ecuadoriaanse spullen zijn lamakleden, sieraden en panamahoeden. Een aanrader om in Ecuador te kopen zijn lederen spullen; spotgoedkoop en van goede kwaliteit.

Een rondreis door Ecuador is ook zeker aan te raden. Je kunt La Piragua Waterfall bekijken of bezoekjes brengen aan de regenwouden, indiaanse bevolkingsgroepen, vulkanen of inca-ruïnes. Je kunt natuurlijk ook lekker naar de kust gaan! ‘S avonds zou je ervoor kunnen kiezen om de delicatesse van het land te proberen; geroosterde cavia. Ecuadorianen eten álles op behalve de botjes. Als je een stukje aan ze geeft wordt je meteen als goede vriend beschouwd! Natuurlijk zijn er genoeg andere lekkere dingen om te eten waaruit je kan kiezen!

De Galápagos eilanden

Het bijzonderste van Ecuador zijn de Galápagos eilanden. Deze eilanden liggen 1000 km. van de kust van Zuid-Amerika, maar zijn makkelijk bereikbaar. Er leven daarom onder andere dieren die nergens anders op aarde leven. Je kunt hier snorkelen met zeeleeuwen en pinguins. Ook moet je niet raar opkijken als er ineens een schildpad van 200 kilo voorbij kruipt.

Maar als je van uitgaan houdt dan kun je dit het beste in Quito zelf doen, dit is namelijk één van de beste uitgaanssteden van Ecuador! Zeker voor meisjes is het leuk uitgaan, je komt vrijwel overal gratis binnen en vaak krijg je ook korting of is er gewoon open bar! De wijk waar je dan moet zijn heet “La Mariscal”.

Na al dit reizen door Ecuador en Quito is het natuurlijk ook tijd voor ontspanning. En hoe kun je dat nou beter doen dan te baden in de door de natuur gecreëerde hete geisers...

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.