Spanje zien wij misschien niet als het basketballand bij uitstek, maar het nationale elftal heeft vele successen behaald. De afgelopen twee Olympische Spelen heeft het team zilver behaald en in 2006 is het zelfs wereldkampioen geworden.

Eén van de belangrijkste spelers in dit team is Pau Gasol. Hij heeft in Spanje het basketbal ook internationaal op de kaart gezet en is hij inmiddels gegroeid tot nationale held. Zo mocht hij tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen zelfs de vlag dragen voor Spanje.

De 32-jarige Spanjaard, geboren in de buurt van Barcelona in Catalonïe, is met zijn lengte, 2 meter 13 een verschijning op zich, want de Spanjaarden staan niet bekend om hun lengte. Als kind wilde hij in de voetsporen van zijn moeder treden en arts worden. Zijn ouders hebben beiden professioneel gebasketbald, dus het was dan ook niet vreemd dat Pau al van kinds af aan in de sporthal te vinden was. Ook zijn broertjes Marc en Adria spelen beiden fanatiek deze sport.

Toen hij zich in 1998 inschreef voor een studie medicijnen aan de universiteit van Barcelona, ging tevens zijn carrièrelift omhoog. In 1999 begon Pau Gasol zijn professionele carrière bij de club FC Barcelona Bàsquet en heeft hij zijn studie op een laag pitje gezet. In de twee seizoenen dat hij voor deze club actief was, won hij beide jaren de nationale competitie, de Liga ACB. Een stap naar Amerika was voor hem weggelegd en zodoende werd hij in 2001 ingelijfd bij de club Memphis Grizzlies in de Verenigde Staten. Bij deze club is Pau Gasol tot februari 2008 actief geweest. Ook zijn jongere broert Marc Gasol volgde hem naar deze club.

Na bijna 7 jaar heeft de sterbasketballer zich gevoegd bij het beroemde team van de LA Lakers. Met dit team werd hij in 2009 en 2010 zelfs kampioen van de NBA in Amerika.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.