Als je googled op “de stad Oaxaca” dan krijg je direct links te zien naar reisblogs met titels als: “10 dingen die je moet doen in Oaxaca, de leukste stad van Mexico”, “Oaxaca, mijn favoriete stad in Mexico” en ga zo maar door. Het mag dus duidelijk zijn, Oaxaca is een bestemming die je gezien moet hebben in Mexico!

Oaxaca (spreek uit als o-wa-ga-ka) de Juárez is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Oaxaca en staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. De stad wordt gekenmerkt door de kleine steegjes, plaza´s met gezellige terrasjes, vrolijk gekleurde huizen en koloniale gebouwen. Maar ook het landschap rondom de stad is fantastisch. Oaxaca biedt je een perfecte combinatie van stad en natuur.

Wat je zeker moet doen als je in Oaxaca bent, is één van de vele markten bezoeken. Op de Mercado Juárez kom je vooral de lokale bevolking tegen die hun dagelijkse boodschappen doen. Een leuke manier om eens te kijken wat er zoal in hun boodschappenmandje ligt. De Mercado Sánchez Pascuas moet je met een lege maag bezoeken, want dat is een grote indoor food market waar je de lekkerste Mexicaanse gerechten kunt bestellen.

Een typisch Oaxacaans gerecht is tlayuda een grote krokante tortilla met een bodem van bonen en een topping van guacamole, tomaat, kaas en sla. Overigens is dit een gerecht dat als volledige maaltijd gezien kan worden, want na deze tlayuda zit je gegarandeerd vol. Dus wil je meer dingen kunnen proeven, deel deze dan met je reisgenoten!

Midden in de stad staat de Catedral die ook wordt omschreven als het meest imposante bouwwerk van Oaxaca. De bouw van de kerk heeft honderden jaren geduurd en het resultaat mag er zijn. Het rijkversierde interieur van de kerk is schitterend en zeker een bezoekje waard.

Wil je ´s avonds nog op stap, ga dan naar Café Central. Een club waar naast DJ´s ook veel bands live komen optreden. Elke avond van de week is er iets te doen, van dansfeestjes tot filmavonden of een jazzconcert van een Big Band.

Vanuit Oaxaca kun je ook leuke excursies plannen. De tempelruïnes van Monte Alban zijn echt de moeite waard. Maar sla de ruïnes van Mitla en een wandeling langs de Pueblos Mancomunados (acht authentieke Zapoteekse bergdorpjes) niet over als je de kans hebt. Ook aan de kust – Yucatán – is het heerlijk toeven en kun je de flora en fauna van de zee ontdekken tijdens het snorkelen of duiken.

Ondanks dat Oaxaca het culturele hart van Mexico genoemd wordt, is het massatoerisme er (nog) niet heel erg aanwezig. Waardoor je ongestoord kunt genieten van de lokale cultuur, manier van leven en zo beleef je Mexico op een unieke manier.

En om je reis naar Oaxaca nóg leuker te maken, kun je ook een cursus Spaans volgen op onze don Quijote school in Oaxaca waar je elke maandag van het jaar kunt starten met een cursus ongeacht je huidige niveau!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.