Het is de grootste autonome regio van Spanje en bevindt zich op een gunstige positie in het warme zuiden van het land aan de Middellandse zee. Het landschap bestaat uit bergen, droge vlaktes, groene natuurgebieden en uitgestrekte zandstranden. Binnen deze autonome regio zijn de pareltjes van Andalusië te vinden. Deze pareltjes zijn soms te zien in steden of kleine dorpjes die ieder een geheel eigen karakter hebben. Andalusië is zeer veelzijdig en heeft daarom ook veel te bieden het gehele jaar door. Dit is mede te danken aan de uitstekende temperatuur die het mogelijk maakt veel festivals, markten, beurzen, etc. te organiseren. Enkele van deze grote en kleine parels worden hier omschreven: Sevilla, Ronda en Córdoba. Ook is er ruimte voor twee minder bekende toeristische plaatsen.

  • Sevilla is de hoofdstad van de Autonome regio Andalusië en bevindt zich in de gelijknamige provincie Sevilla.
  • Ronda is als 'romantische stad' uitstekend geschikt als trouwlocatie.
  • Ook de wat minder toeristisch bekende plaatsen, zoals Juzcar en Aracena zijn uniek. Je zult iets zien wat niet iedereen nog heeft gezien.

Sevilla

Dit is de hoofdstad van Andalusië en telt meer dan 700.000 inwoners. Dit maakt Sevilla tot de 3e grootste stad van Spanje op Madrid en Barcelona na en is het waarschijnlijk één van de plaatsen in Spanje waar de echte Spaanse cultuur nog het best bewaard is gebleven. Het is de geboortestad van de flamenco en dat kun je zien: flamenco-theatervoorstellingen, flamencoshows tijdens een romantisch diner in een restaurant en een flamencomuseum zijn volop aanwezig. Het is een stad met Spaanse en Arabische invloeden en heeft een moderne en historische uitstraling. Belangrijke toeristische bezienswaardigheden zijn 'Plaza de España', 'La Giralda' en 'Metropool Parasol'. Voor wie op zoek is naar het meest traditionele Sevilliaanse tapasgerecht moet naar 'Solomillo al Whisky' vragen. Hier wordt een heerlijk zacht stukje vlees met een scheutje whisky voorgeschoteld. 

Ronda

Op de weg van Sevilla naar Málaga ligt de romantische stad Ronda. Dit pittoreske stadje heeft gemiddeld zo'n 36.000 inwoners en behoort tot de provincie Málaga. Het heeft een rotsachtig landschap en een ruige uitstraling door de vele kloven, bergen en dalen die deze stad zo mooi omringen. Het meest karakteristieke van Ronda is het monument 'Puente Nuevo'. Deze massieve stenen brug verbindt de twee stadsdelen met elkaar. Het heeft een aantal imposante bogen, waarvan één wel 38 meter hoog! Dit is tevens het decor geweest voor een aflevering van het Nederlandse programma 'Wie is de Mol'. Het mooie weer, het fantastische uitzicht en de romantische uitstraling van deze stad maken dit dé ultieme trouwlocatie.

Córdoba

Aan de noordoostkant van Sevilla ligt de stad Córdoba. Het staat bekend als één van de warmste steden van Europa en heeft een historische binnenstad die tevens werelderfgoed is. De stad huisvest de enige 'Mezquita-catedral' van de wereld en laat veel invloeden van de Moren zien in de details van de historische gebouwen. Het is qua inwoners de derde grootste stad van Andalusië op Sevilla en Málaga na en is een drukbezochte stad. Naast de grote moskee-kathedraal is de brug 'Puente Romano de Córdoba' erg imposant. Voor lange tijd was dit ook de enige toegang naar het oude stadsgedeelte. Naast bezienswaardigheden houdt deze stad ook het festival 'Festival de los Patios Cordobeses'. Tijdens dit festival in de derde week van mei kunnen de patios worden bezichtigt en wordt de mooiste patio verkozen.. Dit bijzondere festival is tevens opgenomen door de UNESCO.

Uiteraard heeft Andalusië veel meer te bieden dan deze plaatsen. De iets minder bekende plaatsen zijn bijvoorbeeld het 'smurfendorp' Juzcar en Aracena. In Juzcar zijn alle huizen blauw gekleurd en dragen afbeeldingen van verschillende personages uit de tekenfilmserie de smurfen. In het bergdorpje Aracena is een bezoek aan 'La Gruta de las Maravillas' (de wondergrot) een echte aanrader. Hier loop je een begeleide route door deze immense grot en kun je kristalhelder water, stalactieten en stalagmieten bewonderen. Het is wel aan te raden om een auto te huren, want je kunt er niet direct via het openbaar vervoer komen. Dit maakt het nog meer bijzonder om te bezoeken. Andalusië staat voor nog meer van dit soort verassingsdorpen. Het wordt dan ook aangeraden om een auto te huren, zodat je het land kunt verkennen en tijdens je reis deze parels ontdekt.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.