De Spaanse schrijver Miguel Cervantes (1547 – 1616) is wereldberoemd om zijn roman ´don Quichote de la Mancha´ ofwel 'De vernuftige edelman don Quichote van La Mancha'. Het eerste deel van het boek werd gepubliceerd in 1605 en het tweede deel in 1615.

Door het lezen van vele ridderromans raakt de vernuftige edelman in de waan dat hij de uitverkorene is om het kwaad in de wereld te lijf te gaan. De eerste mislukking van zijn ingebeelde missie beleefde hij nadat hij zich tot ridder had laten slaan. Nadat hij bont en blauw was geslagen bij een herberg werd hij door een boer weer thuisgebracht. Hij liet zich echter niet kennen en vond een boerenknecht ´Sancho Panza´ bereid met hem mee te gaan, samen met zijn paard ´Rocinant´. Samen beleven ze vele, ingebeelde, avonturen en raken verwikkeld in de ene na de andere strijd, waaronder het gevecht tegen windmolens. We kennen allemaal het verhaal dat don Quichote de molens en hun wieken aanziet voor soldaten die met wapens in hun handen rondzwaaien.

De liefde in een ridderroman kan natuurlijk niet ontbreken en don Quichote maakt de boerenmeid ´Dulcinea´ tot zijn geliefde. Wanneer de ridder en zijn knecht na vele reizen weer terugkeren in hun geboortedorp wordt don Quichot geveld door de koorts en overlijdt.

Dit boek van Miguel Cervantes is het meest gelezen boek ter wereld, na de bijbel. Bezint eer je begint want het telt maar liefst 1117 pagina´s. Het zal je dan ook niet verbazen dat er zelfs postzegels met het imago van don Quijote zijn uitgegeven (1998) en er bestaan vele tekeningen, posters, beeldjes etc.

Net als vele andere kunstenaars werd Miguel Cervantes beroemd en geliefd om zijn werk ná zijn dood en vind je zijn beeltenis terug op bijvoorbeeld de euro-munten van 10, 20 en 50 cent.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.