Ibiza; het eiland voor iedereen die even aan de dagelijkse sleur wil ontkomen en de magie van dit bijzondere eiland over zich heen wil laten komen. Rond de jaren 60 en 70 was het dé place to be voor de elite en zonaanbidders. Luxe, feest en genieten waren de sleutelwoorden van dit eiland. Ibiza is bekend geworden door de grote opkomst van de hippies. Dit en het imago als party-eiland duurde tot de jaren 90 toen het een kleine terugloop in het aantal toeristen ondervond. Gelukkig maar van korte duur, want na enkele jaren begon het leven op het eiland van Ibiza weer aan te trekken en mensen kwamen massaal weer terug om dat gevoel van luxe, feest en genieten te herbeleven. Tegenwoordig is dit Spaanse eiland helemaal weer terug van weggeweest en laat dit in haar volle glorie zien.

  • Meer dan 160 kilometer kustlijn en 50 stranden omringen dit Spaanse eiland.
  • Ibiza is een spiritueel eiland geworden dankzij de hippiebeweging. Hier is tegenwoordig nog veel van terug te zien.
  • 'Playa d'en Bossa' is het meest bekende strand waar je dag en nacht vermaakt kunt worden, mede dankzij de bekende club 'Bora Bora' die hier vlakbij gelegen is.

Ibiza is onderdeel van de eilandengroep de Balearen en wordt in de volksmond ook wel 'Eivissa' genoemd. Het maakt deel uit van de autonome regio de Balearen, heeft een totale oppervlakte van 572 km2 en is ongeveer drie keer zo groot als Texel. Het eiland bevindt zich in het oosten van het Spaanse schiereiland en is gemakkelijk per boot of vliegtuig te bereiken. Het imago dat Ibiza heeft gevormd dankzij de hippies in de jaren 60 en 70 is tegenwoordig nog steeds in zekere mate aanwezig. De vele alternatieve genezers die hier een onderkomen hebben, de hippiemarkten en de ontspannen sfeer die hier hangt bevestigt dit alleen maar. Daarnaast maakt het niet uit hoe je gekleed gaat, of wie je bent. De toeristen en inwoners hebben een open houding, want iedereen komt hier met hetzelfde doel: genieten van de mooie omgeving en een leuke tijd beleven. Deze plek is ook zeer geliefd bij bekend Nederland.

Clubs in Ibiza

De hoofdstad van Ibiza, Ibiza-stad staat vooral bekend om haar vele bars en clubs. Het is de beste plek van het eiland als het om uitgaan gaat. Hier hebben alle wereldbekend dj's de beste platen gedraaid in één van de meest beroemde clubs van over de hele wereld. Armin van Buuren, Tiësto, Avicii en Calvin Harris zijn bekende namen. De bekendste club van Ibiza is toch wel de 'Pacha'. Deze wereldbekende club beschikt over vijf verschillende zalen waar in elke zaal weer een ander soort muziek gedraaid wordt. Het is waarschijnlijk de meest luxe club van heel het eiland en biedt plaats voor ongeveer 3.000 personen. Ook is het de enige club die gedurende het hele jaar open is. Na het vele feesten kan er overdag uitgerust worden op het dichtstbijzijnde strand 'Figueretas'. Dit strand is tevens uitermate geschikt voor families die rondom dit gebied wonen en voor toeristen die in Ibiza-stad verblijven.

Overdag kan er na het feesten lekker uitgerust worden op één van de vele standen. 'Cala Salada' is hier een van. Deze plek wordt omringd door een groene oase van bomen en bevindt zich nét buiten de drukte. In de zomermaanden is dit een drukbezochte plek onder de toeristen en de lokale bevolking. Een andere drukbezochte plek is 'Playa d'en Bossa'. Wellicht niet het mooiste, maar wel het meest glamoureuze strand waar dag en nacht wat te beleven is. Hier worden verscheidene feesten gegeven dankzij de bekende club 'Bora Bora' die hier vlakbij gevestigd is. Daarnaast is dit het strand met de meeste services en voorzieningen. Doordat het strand bijna 3.000 meter lang is zijn er ook wat minder drukbezochte en kindvriendelijke stukken. Voor wie echt opzoek is naar het meest kindvriendelijk strand moet naar 'Talamanca' gaan. Hier is zowel het water als de omgeving rustig.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.