Het Spaanse elftal in Brazilië

Zoals we allemaal weten verdedigt Spanje deze zomer de wereldbeker op het WK 2014 in Brazilië. Inmiddels is het bekend dat Spanje in dezelfde poule als Nederland zit. Samen met Australië en Chili vormen zij poule B en vinden de eerste wedstrijden plaats op 13 juni. Ook al heeft ‘La Roja’, het Spaanse elftal, het WK 2010 én het EK 2012 gewonnen, vrezen zij toch een beetje voor de tegenstanders. Ons Oranje is natuurlijk volledig gefocust op het wraak nemen voor de verloren finale uit 2010. Maar ook voor Chili wordt gevreesd, dat op dit moment één van de gevaarlijkste elftallen van Zuid-Amerika is.

  • Het is nog niet duidelijk wie er in de selectie van het Spaanse elftal zitten tijdens het WK in Brazilië, maar er zullen vast veel bekende namen bij zitten zoals Ramos, Alba, Villa en Piqué.
  • Het is nog de vraag of de oudere garde zoals Casillas en Alonso in de selectie komen.
  • Als Spanje het WK 2014 wint, wordt het land naast Italië en Brazilië het derde land wat zijn wereldtitel met succes heeft verdedigd. 

Dit jaar staat la Roja opnieuw onder de leiding van Vicente del Bosque, die ook de trainer was tijdens het WK 2010 en het EK 2012. Sinds 2008 gaat del Bosque over welke spelers Spanje vertegenwoordigen tijdens internationale wedstrijden en toernooien. En hij doet dat goed, gezien de succesvolle resultaten van de afgelopen jaren. Het Spaanse voetbal succes blijft maar komen, ook staan ze in de geschiedenisboeken als het eerste elftal dat zijn Europese titel met succes heeft verdedigd. Spanje werd namelijk in 2008 ook al Europees kampioen, en ook hier stond het team onder leiding van Luis Aragonés.

Het is nog niet precies bekend hoe de selectie van La Roja eruit gaat zien tijdens het WK, maar veel van de spelers zullen hoogstwaarschijnlijk van de Spaanse voetbalteams Real Madrid, Atlético Madrid en FC Barcelona zijn. De vaste spelers in het nationaal elftal zijn met name Ramos, Alba, Iniesta, Valdén, Villa, Fàbregas, Piqué, Busquets, Pedro en Arbelo. Veel van hen zullen te zien zijn tijdens het WK in Brazilië.

Tijdens het WK 2014 zal het Spaanse elftal verblijven in het trainingscentrum CT do Caju in Curitiba. Het trainingscentrum dat bekend staat als het grootste en modernste van Brazilië. Door Curitiba te kiezen zit het elftal ook redelijk dicht in de buurt van de steden waar de eerste wedstrijden worden gespeeld.

Onder leiding van del Bosque heeft het Spaanse elftal maar 8 van de 85 wedstrijden in de internationale competitie verloren. Maar voordat het WK echt begint, speelt Spanje nog één wedstrijd, een vriendschappelijke wedstrijd tegen El Salvador in het Redskins’ stadion in Landover, Washington. Er zijn erg veel positieve verwachtingen van het Spaanse elftal en Spanje zal er natuurlijk alles aan doen om de beker binnen te halen. ¡Viva España!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.