Andalusië is de grootste regio in het zuiden van Spanje. De regio heeft 8 provincies die elk hun eigen hoofdstad hebben. Bekende steden in Andalusië zijn Sevilla, Málaga, Cádiz, Córdoba en Granada. Er zijn veel Moorse invloeden terug te vinden in de regio doordat de Moren hier vroeger geregeerd hebben. Andalusië staat vooral bekend om haar warme klimaat en de vele zonuren. Er zijn genoeg verschillende dingen te doen; op het strand liggen, mooie culturele steden bezoeken, ontspannen, tapas eten, genieten van flamenco, en natuurlijk niet te vergeten: Andalusië heeft een bruisend nachtleven.  Het nachtleven kenmerkt de Andalusische regio het meest door haar veelzijdigheid en heeft iets  weg van de betoverende Arabische sfeer.  

  • Het Spaanse nachtleven begint meestal pas na 00.00, nadat er laat gedineerd en geborreld is en gaat vaak door tot na zonsopgang.
  • Doordat er veel Moorse invloeden in Andalusië te vinden zijn, heeft het nachtleven iets weg van de romantische ‘1001 en één nacht’-sfeer. ’
  • Het nachtleven van Andalusië heeft zeker een andere sfeer dan in de rest van Spanje en heeft voor ieder wat wils. Redenen genoeg om het nachtleven van Andalusië te ontdekken!

In het algemeen is nachtleven van Spanje erg populair en vaak wennen voor toeristen uit het noorden van Europa. Het uitgaan in Spanje gaat namelijk vaak door tot na zonsopgang. Het Spaanse nachtleven begint met  het nuttigen van aperitiefjes in restaurants en bars, met daarna een late avondmaaltijd. Met vrienden ga je vervolgens een bar of discotheek opzoeken waar tot diep in de nacht gefeest wordt. Voor de diehards zijn er dan nog de bars en clubs die de hele nacht open zijn, of bezoek een ‘afterhour’- of ‘morningclub’. En als afsluiter, de volgende ochtend, een lekker ontbijtje met churros en chocolade.

In Andalusië verschilt het nachtleven niet heel erg, maar door de veelzijdigheid van de provincie is er van alles te doen. Voor toeristen die niet bekend zijn met het Spaanse of Andalusische nachtleven is uitgaan een rare en misschien vreemde ervaring. De mensen in Andalusië gaan pas laat op stap voor een drankje met een tapa en gaan vervolgens tot in de vroege uurtjes door met feesten. In Sevilla en Granada gaat het nachtleven het hele jaar door vanwege de menige Spaanse en internationale studenten die er wonen, maar aan de kust is meer levendigheid in de zomer. In Marbella en Torremolinos zijn veel kroegen, restaurants en discotheken. In de zomer zijn deze plekken vol met toeristen wat een gezellige sfeer geeft.

Het nachtleven van Andalusië is erg breed waardoor er altijd iets te doen is voor iedereen. Een flamenco voorstelling bewonen in Sevilla, een studentenbandje bekijken in het gezellige Granada, een cocktailtje drinken in een strandbarretje met een ontspannen surf-sfeer aan de Costa de Luz of naar het elegante Marbella waar je zo’n 50 euro kwijt bent voor een rondje. Ook voor gok-liefhebbers is er genoeg te doen in Andalusië, waarom niet een nacht doorbrengen in het casino. Het nachtleven van Andalusië is erg verdeeld in verschillende regio’s. Deze regio’s hebben vaak een eigen leeftijdsgroep en style, waardoor er voor ieder wel iets te doen is!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.