Spanjaarden zijn gek op loterijen en er zijn dan ook tientallen loterijen te noemen. Spanje kent diverse dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse loterijen. Ook is 'de dikste' loterij ter wereld een Spaanse loterij! Iedere kerst heeft de Loteria Nacional de grootste jackpot ter wereld. Deze speciale kersttrekking wordt 'El Gordo' genoemd, dit betekent 'de dikke' of 'de vette'. Het is niet opmerkelijk als het prijzengeld van deze loterij oploopt tot wel 66 miljard euro!

Laten we beginnen met de goedkoopste loterij in Spanje. Dit is de Bonoloto, de trekking vindt plaats op maandag tot en met woensdag en op vrijdag. Loten zijn te koop vanaf €0,59 cent per dag. Men kan echter ook een lot kopen dat voor de hele week geldig is, deze kost €2,37. Het prijzengeld kan oplopen tot wel 66 miljoen euro. Echter wordt dit prijzengeld wel verdeeld over alle Bonoloto trekkingen die in dezelfde week plaatsvinden.

In Spanje kan men ook meespelen met EuroMillions, dit is een Europese loterij waarbij diverse internationale loterijen samenwerken in één grote loterij. De trekking van EuroMillions is iedere dinsdag en vrijdag. Het grote voordeel van deze loterij is dat het prijzengeld van alle landen bij elkaar wordt gevoegd en je zo een enorme jackpot krijgt. Ook is het zo dat als de hoofdprijs niet valt, dan wordt dit bedrag toegevoegd aan de jackpot van de daarop volgende trekking.

De Loteria Nacional is een loterij in Spanje die vergelijkbaar is met de Staatsloterij in Nederland. Het is een loterij van de staat en dus belastingvrij. Er zijn verschillende varianten op deze loterij. Zo is er de 'El Gordo de la Primitiva', dit is een wekelijkse loterij. Ook bij deze loterij kan het prijzengeld oplopen tot wel 66 miljoen euro. Echter de loten voor deze loterij zijn wat duurder dan de Bonoloto. De loten zijn te koop in 10 delen, ieder deel noemt men een 'décimo'. Iedere décimo kost €20,- en een heel lot kost €200,-. Het prijzengeld wordt dan ook verdeeld over de 10 winnende loten. Veel Spaanse vriendengroepen of families kopen dan ook gezamenlijk een heel lot om zo de kosten te drukken en op deze manier wordt het geld verdeeld binnen de vriendenkring of de familie.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.