Spaanse Muziek

In de Verenigde Staten worden ieder jaar diverse Latin Awards uitgereikt. De Latin Grammy Awards en de Billboard Latin Music Awards zijn twee van de vier jaarlijkse Amerikaanse muziekshows.

Latin Music Awards

Sinds 1990 worden de Billboard Latin Music Awards uitgereikt. Deze awards worden uitgereikt ter ere van de internationale Billboard. Billboard is een tijdschrift met nieuws en hitlijsten die gebaseerd zijn op het aantal gedownloade liedjes via internet, de bekendheid op de radio en het aantal verkochte albums en singles. Sinds 1999 worden de Billboard Latin Music Awards uitgezonden door de Amerikaanse tv-zender Telemundo. De meest recente uitreiking vond plaats op 25 april 2013 in Miami.

Enkele Spaanse artiesten zijn tijdens de jongste uitreiking in de prijzen gevallen. Zo won Enrique Iglesias (samen met Jennifer Lopez) de award voor ‘Tour van het jaar’. Enrique heeft in de afgelopen jaren 26 Billboard Latin Music Awards in ontvangst mogen nemen. Zo won hij in 1996 zijn aller eerste Billboard Latin Music Award voor ‘Album van het jaar’, hij won 3 keer de award voor ‘Artiest van het jaar’ en hij won in totaal maar liefst 4 awards voor album van het jaar. David Bisbal is een andere Spaanse zanger die tijdens de uitreiking van de Billboard Latin Music Awards in 2003 een award mee naar huis mocht nemen, de award voor Beste nieuwe artiest’. Bisbal werd bekend in 2001 toen hij tweede werd in Operación Triumfo, de Spaanse variant van X-Factor.

Latin Grammy Awards

De andere grote Latin Awards die worden uitgereikt ieder jaar zijn de Latin Grammy Awards. De veertiende keer dat deze awards worden uitgereikt zal zijn op 21 november 2013 in Las Vegas. Tijdens de Latin Grammy Awards worden awards uitgereikt in 47 verschillende categorieën. Ook bij deze award show doet de Spaanse muziek het erg goed.

Naast zijn Billboard Latin Music Award voor beste nieuwe artiest in 2003 mocht David Bisbal tijdens de Latin Grammy Awards van 2012 de award in ontvangst nemen voor het ‘Beste traditionele pop album’. Bisbal is echter niet de enige Spaanse artiest die in het verleden een Latin Grammy Award in ontvangst mocht nemen. Zo won Rosario Flores in 2002 en 2004 de award voor ‘Beste vrouwelijke artiest’. In 2003 mocht Enrique Iglesias de award voor ‘Beste mannelijke popartiest’ in ontvangst nemen. Alejandro Sanz spant echter de kroon. Sanz won in 2001, 2003 en 2010 de award voor Beste mannelijke popartiest’. Dit is niet alles, want Alejandro Sanz mocht ook drie Latin Grammy Awards in ontvangst nemen voor het ‘Beste album van het jaar’. Dit is echter nog niet zijn complete Latin Grammy Award collectie. Hij mag er ook nog maar liefst 5 awards voor `Beste plaat van het jaar’ bij zetten.

Photos by Prisa Radio and Jose Antonio Blaya Garcia

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.