Het Spaanse carnaval is een van de dingen die je minstens één keer in je leven moet hebben meegemaakt! Gedurende 2 weken is het volop feest in de straten van de Canarische eilanden waarbij alle feestvierders zorgen voor een heel speciale, maar vooral een levendige en geweldige sfeer!

Spaans carnaval vier je in Tenerife op de Canarische eilanden! Dit carnaval is het tweede grootste ter wereld, op het carnaval in Río de Janeiro na! Kenmerkend voor dit feest is de spectaculaire kleding. Vrouwen dragen kostuums die bestaan uit plastic, metaal, papier maar voornamelijk uit de prachtigste veren! Deze kostuums zijn soms zó zwaar, dat de vrouwen er niet in kunnen lopen. Dan worden ze ´gewoon´ het podium op gereden!

Er wordt altijd een koningin gekozen. De verkiezing wordt door heel Spanje op televisie uitgezonden. Dit gebeurt altijd op woensdag. De vrijdag daarna vindt de openingsparade, oftewel Apoteósis of Cabalgata, plaats waarbij de koningin voorop gaat met haar bruidsmeisjes en wordt begeleid door de comparsas, carnavalsgroepen die dansen door straten op het aanstekelijke ritme van de samba en de rumba! De comparsas mengen zich tijdens het Verbena, het straatcarnaval, tot ´s ochtends vroeg tussen het dansende en feestende publiek.

Als je verder de rest van de week door de straten loopt vind je vooral vele optochten, op straat worden er bars en podia geïnstalleerd en er wordt de hele dag gedanst! Op maandag vind er een groot elektronisch muziekfestival plaats ´Het Santa Cruz Dance Festival´ met de meest populaire dj´s! Doordeweeks wordt er dan nog veel gedanst, parades gelopen en natuurlijk de Sardine begraven. Er wordt geloofd dat dit de vissers helpt bij een goede vangst voor het volgende jaar. In het weekend is het dan toch écht afgelopen... Maar dit wordt uiteraard wel afgesloten met schitterend vuurwerk en nog een laatste knalfeest!

Tenerife is natuurlijk the place to be tijdens het carnaval op de Canarische eilanden, maar Gran Canaria is ook zeker niet mis! Hier vieren de meeste dorpen en steden hun eigen carnaval maar het grootste feest vindt wel plaats in de hoofdplaats Las Palmas. Ook hier vind je de praalwagens, carnavalskoningin-verkiezingen, straatartiesten, vuurwerk en natuurlijk non-stop feesten!

Het carnaval in Gran Canaria is een onvergetenlijke ervaring, je zou denken dat je in Brazilië bent! Boek nu je vakantie naar de Canaraische eilanden of cursus Spaans op Tenerife en zie het met eigen ogen!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.