Deze wereldstad met 3,2 miljoen (!) inwoners is een waar paradijs voor kunst-en architectuurliefhebers! Er zijn hier oneindig veel hotspots te vinden. Met alle mooie pleinen, bijzondere beelden, bezienswaardigheden en prachtige architectuur biedt Madrid jou alles wat je hart begeert!

Madrid is zo ontzettend groot! Ik weet nog wel mijn eerste keer in Madrid.. ´Wáár moet ik beginnen??´ dacht ik. Daarom heb ik voor jullie een lijstje gemaakt van de plaatsen waar je de meest interessante architectuur vind die je echt niet mag missen!

Het plein dat je niet mag overslaan is Plaza Puerta del Sol, het hart van de stad. En natuurlijk het Plaza Mayor, een eeuwenoud plein waar je lekker kunt ontspannen, ontworpen door Juan de Villanueva. Verder kun je een bezoek brengen aan het indrukwekkende treinstation; Estación de Atocha waar je bijvoorbeeld in de wachthal een tropische tuin vind en het herdenkingsmonument van de bomaanslagen in 2004. Daarna ga je door naar het Palacio Real (koninklijk paleis) en loop meteen even over Gran Vía, deze straat staat namelijk bekend als het broadway van Spanje!

Wat moet je nog meer zien?

  • Arco de la Victoria, de triomfboog gebouwd ter ere van het Spaanse leger, werk van architect Arreguien
  • Monasterio de las Descalzas Reales, de koepel, binnenplaats en koninklijke salon zijn allemaal voorbeelden van bewonderenswaardige architectuur in dit paleis
  • Faro de Madrid, deze moderne toren is ontworpen door Salvador Perez Arroyo ter ere van de Olympische Zomerspelen in Barcelona
  • Parque Retiro, op zondag breng je een bezoek aan hetmooiste park van Madrid, waar je het enige standbeeld ter wereld vind dat de duivel eert.
  • Torre Picasso, dit is het hoogste gebouw van Madrid, ontworpen door dezelfde ontwerper als de Twin Towers in NYC, namelijk de Japanse Minoru Yamasaki.

Puerta de Europa is een goed voorbeeld van hoe modern Madrid is. Nog vrij nieuw (1,5 jaar oud) in deze stad is het het grootste binnenstedelijke park ter wereld! Het enorme park vol moderne achitectuur is gebouwd op een snelweg zodat de inwoners geen last meer van het lawaai hebben. Dit park is zeker een bezoekje waard wanneer je in Madrid bent!

Madrid is dé perfecte stad voor een stedentrip! Zoals je wel hebt gelezen zijn er ontzettend veel bezienswaardigheden te vinden, maar je kunt ook goed winkelen en je vind hier ook een paar van de beste discotheken van het land en wellicht ook van Europa! Maar wil je meer tijd doorbrengen in deze levendige stad, dan volg je een cursus Spaans! Waar kan dit nou beter dan in de hoofdstad van Spanje?

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.