Valencia de Stad

go to top

Valencia de Stad

  • Valencia Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Valencia

  • Het grote Plaza de la Virgen in de stad ValenciaPlaza de la Virgen
  • Het beroemde muziekgebouw in ValenciaPalau de la Música

Valencia ligt in het oosten van Spanje en is de hoofdstad van de  gelijknamige provincie. De stad ligt aan de kust, is omringd door bergen, prachtige landschappen en er heerst een heel aangenaam mediterraan klimaat. Vroeger was Valencia een vissersdorp maar inmiddels is het uitgegroeid tot een stad van betekenis met meer dan 750.000 inwoners. Gelukkig heeft Valencia de charme en vriendelijkheid van een vissersdorp weten te behouden; als je een wandeling maakt door de stad heb je geen idee dat je in één van Spanje´s grootste steden bent! Valencia heeft veel te bieden op cultureel gebied, de kathedraal, het ´Real Monasterio de Santa María´ en de ´Torres de Serranos´ zijn zeker een bezoek waard. De ´Ciudad de las Artes y Ciencias´, één van de grootste culturele centra van Europa, is tegenwoordig de populairste toeristische attractie. De stad verken je het best door te beginnen in het oude stadsgedeelte en van daar uit verder te lopen, langs het prachtige postkantoor en het stadhuis.

Ook Valencia heeft gebouwen die op de Werelderfgoedlijst staan. ´La Lonja´ een handelsgebouw uit 1548. Dit prachtige staaltje architectuur vind je op de grote marktplaats, tegenover de kerk ´Los Santos Juanes´. Naast dit soort culturele hoogstandjes heeft Valencia een ruim aanbod aan winkels, discotheken, nachtclubs en pubs. En natuurlijk oneindig veel restaurants waar Spanje´s bekendste gerecht, ´La Paella´ geserveerd wordt.

Valencia is een stad met vele gezichten waar je ogen te kort komt!

Feesten en Festivals in Valencia

  • Het gemeentehuis van ValenciaAyuntamiento

Er zijn weinig steden die zoveel feesten hebben als  Valencia. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen feesten. Alle feesten worden uitbundig gevierd, de eerste op de kalender is San Antonio Abad , een vuurfeest. Op 19 maart is het San José (de Heilige Jozef) waarbij er  grote stellages worden gebouwd met maché figuren. Een paar dagen later worden deze figuren verbrand en dit spektakel trekt vele toeschouwers.

Op  Sacramentsdag (Corpus Christi) is het feest van de Christenen en Moren. De laatste woensdag in augustus vieren de Valencianos ´La Tomatina´, een feest waarbij mensen elkaar, puur voor de lol, met tomaten bekogelen.