De Stad Trinidad

go to top

De Stad Trinidad

  • Trinidad Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Trinidad, Cuba

De stad:

Inwonersaantal: 50.000
Ligging: in centraal Cuba, in de provinicie Sancti Sprititus.
Internationale luchthaven aanwezig in Havana.

Trinidad is een van de oudste steden van de Caribbean. De stad is in 1514 opgericht door de Spanjaarden en is daarmee een van de eerste zeven steden van Cuba.

In 1988 is de koloniale stad door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De stad is een van de beste voorbeelden van koloniale architectuur in heel Latijns-Amerika. Zoals in veel Spaanse en Latijns-Amerikaanse steden speelt het stadsleven zich af rond 'la Plaza Mayor', het centrale plein in Trinidad waar ook de Santsima Trinidad Kerk zich bevindt. De kerk bezit een van de mooiste religieuze schatten van Cuba, de 'Christo de la Vera Cruz' en het marmeren altaar gewijd aan 'Nuestra Señora de la Merced'.

Het Romaanse museum in Trinidad bevindt zich in het 'Palacio Brunet', een van de belangrijkste paleizen van de stad. De expositieruimtes tonen prachtige stenen, bijvoorbeeld kristal en porselein. Andere paleizen in de stad zijn 'Palacio Cantero' en 'Palacio Borrell'.

Vlakbij Trinidad ligt het strand van Ancón, een fijn zandstrand aan de Caribische Zee. Je kunt er verschillende watersporten beoefenen, een van de populairste hiervan is duiken. Deze kust biedt meer dan 30 plekken waar je de Cubaanse onderwaterwereld kunt bewonderen.

Trinidad is een stad waar je perfect cultuur, geschiedenis en plezier kunt combineren in een omgeving van vriendelijkheid en vrolijkheid die de Cubaanse stad kenmerken. Een bezoek aan Trinidad vergeet je nooit meer!