De stad Sucre

go to top

De stad Sucre

  • Sucre Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Sucre, Bolivia

De stad
Inwonersaantal: 190.000
Ligging:Centraal
Nationale luchthaven aanwezig

Sucre is de hoofdstad van Bolivia en van de provincie Chuquisaca en is opgericht in 1538 door Pedro de Anzures in opdracht van Francisco Pizarro. Van een stad van zilvermijnen is Sucre uitgegroeid tot een universiteitsstad. Het is de thuisbasis van de derde Latijns-Amerikaanse universiteit  'La Universidad Mayor Real y Pontificia de San Francisco de Xavier de Chuquisaca'. Sucre ligt in het hogere gedeelte van het Andes-gebergte. In de buurt kan je goed vissen of zwemmen in één van de rivieren die door de omliggende valleien stroomt. Je kunt hier ook heerlijk wandelen of lekker relaxen in een van de vele spa's. De inheemse groepen met hun kleurrijke traditionele kleding geven Sucre een schilderachtige uitstraling.

Sucre wordt ook wel de 'Witte Stad' genoemd vanwege de kleur van haar koloniale huizen. Het is een van de Zuid-Amerikaanse steden waar het historische verleden het best bewaard is gebleven. Dit zie je terug in de fonteinen, kerken, smalle straatjes en pleinen. Aan het einde van de 18e eeuw is Sucre gemoderniseerd door alle rijkdom die uit de mijnindustrie voortvloeide.

Monteagudo en Tarabuco zijn populaire bestemmingen voor toeristen. Vooral het 'Milagro-gebergte' en de watervallen zijn toeristische trekpleisters. Dit gebied is ook de basis van het inheemse 'Tupi' volk. Ook bevindt zich hier 'Cal Orka', de plek waar afdrukken van een van de grootste dinosaurussen in de wereld te zien zijn. Met meer dan 5.000 verschillende voetafdrukken geeft dit je een idee van hoe ontzettend veel verschillende dierensoorten er waren tijdens het dinosaurustijdperk.

Vanaf de tweede week van September viert men in Sucre en Potos het festival van Kunst en Cultuur. Hier doen meer dan 2000 nationale en internationale artiesten aan mee, waardoor de stad voor twee weken vol stroomt met multiculturele muziek, schilderijen, literatuur en nog veel meer.

We zijn er zeker van dat Sucre je zal fascineren, zowel met haar mooie stadse kolonialisme als met haar natuurlijke omgeving.