De Stad Sosua

go to top

De Stad Sosua

  • Sosua Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Sosua, Dominicaanse Republiek

De stad:

  • Inwonersaantal: 9.500
  • Ligging: in het noorden van het eiland
  • Internationaal vliegveld aanwezig in Puerto Plata op 15 minuten afstand.

De stad Sosua ligt in het noorden van het eiland. Het is een kleine, maar toch ook internationale stad met een grote expatgemeenschap.
Sosua heeft een divers landschap: palmbomen, planten en bloemen, vruchtbare valleien, bergen van meer dan 3.173 meter hoog en kilometers lange witte zandstranden.

Ondanks het feit dat het gebied altijd al bewoond is geweest, stamt de daadwerkelijke oprichting van Sosua uit de periode dat de Joodse vluchtelingen vanuit Europa ontsnapten aan de onderdrukking en hier voet aan land zetten. De tradities van deze groep worden vandaag de dag nog altijd in stand gehouden, hoewel een gedeelte van deze bevolking verhuisd is naar de hoofdstad Santo Domingo. De Joodse synagoge en een museum gericht op de Joodse tradities in Sosua herinneren aan deze periode.

Sosua ligt 25km ten westen van Puerto Plata, hoofdstad van de gelijknamige provincie. Daarnaast ligt Sosua 15 minuten ten oosten van Cabarete, een perfect gebied voor windsurfers en kitesurfers. In Sosua zul je optimaal genieten van de stad, het land en Caribische kust!