Sevilla de Stad

go to top

Sevilla de Stad

  • Sevilla Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Sevilla

  • De grote brug van Sevilla, Puente de la BarquetaPuente de la Barqueta
  • De oude katedraal van Sevilla La GiraldaDe katedraal La Giralda

Sevilla is de prachtige hoofdstad van Andalucía in het zuiden van Spanje.
De stad is meer dan 2500 jaar oud en heeft in de afgelopen jaren een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. Met name de Expo 1992 heeft Sevilla gemaakt tot wat het vandaag de dag is, een dynamische en moderne wereldstad!
Zoals alle steden in Andalusië was ook Sevilla vroeger bezet door de Moren. De kathedraal ´La Giralda´ en ´La Torre de Oro´ behoren tot de prachtige erfenis die de Moren hebben achtergelaten.  De oude zigeunerwijk ´Triana´ of ´Santa Cruz´ behoren ook tot de culturele schatten van Sevilla. Sevilla is de bakermat van de Flamenco, Spanje´s meest belangrijke exportproduct. Sevilla heeft vele bekende artiesten voortgebracht en de Flamenco is voor de ´Sevillanos´ veel meer dan een stukje muziek. Het is een levenswijze.

De Sevillano´s houden wel van een feestje, er wordt veel uitgegaan in de stad. De meer dan 1000 barretjes die Sevilla rijk is zijn altijd vol en je kunt overal goed tapas eten. Op zijn Sevillaans, dus in ieder barretje een drankje en een hapje, staand aan de bar. Omdat Sevilla heel warme zomers en zachte winters kent wordt er veel buiten geleefd. Stoelen en tafels worden op de stoep gezet of je gaat naar een terras.

Feesten en Festivals in Sevilla

  • De rijke geschiedenis van Sevilla met La Torre del OroLa Torre del Oro

De grootste en bekendste feesten in Sevilla zijn toch wel de ´Feria de Abril´ en de ´Semana Santa´. Tijdens de Semana Santa reizen er duizenden toeristen door de regio van Sevilla om de bijzondere religieuze processies te zien. Er zijn de hele week verschillende missen waar iedereen aan deelneemt. Tijdens deze processies worden er ´pasos´ (beelden) die het lijden van Christus uitbeelden, meegedragen.

Na de Semana Santa, in april is het tijd voor feest! La Feria de Abril. Het is een groot dans- en muziekfeest dat in duizenden tentjes (casetas) gevierd wordt. De hele week zijn er optredens van de beste flamenco-artiesten en wordt er tot in de late uurtjes gedanst en gezongen. De kleding speelt hier een belangrijke rol en er wordt veel geld uitgegeven aan de flamencojurken en allerlei accessoires. De Feria de Abril is voor de ´´Sevillanos´ wat het Carnaval voor de Brazilianen is, een spektakel om nooit te vergeten.