De Stad Santo Domingo

go to top

De Stad Santo Domingo

  • Santo Domingo Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek

  • Het paleis van Diego ColumbusAlcázar de Colón
  • De binnenkant van het koloniale gebouwKijkje in koloniaal gebouw

De stad:

  • Inwonersaantal: 2.500.000.
  • Ligging: aan de zuikust van het eiland.
  • Internationaal vliegveld net buiten de stad.

Santo Domingo is de bruisende hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Ondanks haar grootte, heeft het de charme van een kleine stad weten te behouden; elke hoek straalt de warmte van de "Latino" cultuur uit. Er is voldoende te beleven in deze hoofdstad; er is een uitbundig nachtleven, goede restaurants, trendy kledingwinkels en eerste klas hotels, die zich vaak bevinden in de oud-koloniale gebouwen.

Het koloniale centrum is het perfecte beginpunt om Santo Domingo te ontdekken. Hier, tussen het 'Parque Independencia' en 'Ro Ozama', ligt de oudste stad die de Europese kolonisten bouwden in de "Nieuwe Wereld". De broer van Columbus, Bartholomeo, en zijn zoon Diego Columbus streken hier neer om deze nederzetting op te bouwen.

'Calle de Las Damas' is de eerste straat die is gebouwd in het nieuwe Amerika, hier vind je verschillende historische gebouwen waaronder het 'Ozama Fort', het oudste fort wat in de Nieuwe Wereld werd gebouwd. Vlakbij ligt het 'Alcázar de Colón' dat gebouwd werd voor Diego Columbus en zijn vrouw María de Toledo, de nicht van de Spaanse koning Ferdinand. Een paar straten verderop, in het ommuurde stadscentrum, ligt de Catedral Basilica Santa María la Menor. Dit is de eerste kathedraal van de "de nieuwe wereld" en werd in 1542 benoemd door Paus Paul III.

Van oud tot nieuw, Santo Domingo neemt je mee op een reis door verschillende eeuwen. Aan de 'Plaza de la Cultura' ligt een aantal musea die verschillende tijdsperken van de Dominicaanse geschiedenis belichten, maar ook de meer algemene kunststromen worden hier tentoongesteld. Een bezoek aan de 'Museo del Hombre Dominicano', 'Galleria de Arte Moderno', 'Museo Nacional de la Historia y de la Geografía' en 'Museo Nacional de Historia Natural' zijn zeker de moeite waard. Je krijgt een fascinerende kijk op het verleden van de Dominicaanse bevolking, waaronder de artefacten van de Tainos indianen, de achtergrond van de Spaanse veroveraars. Een tentoonstelling over de Afrikaanse slavernij vind je in het 'Museo del Hombre Dominicano'. Ben je meer geïnteresseerd in Moderne Kunst ga dan naar het 'Museo de Arte Moderno', met een indrukwekkende collectie moderne kunstwerken.

Een andere plek die je niet mag missen is de Faro a Colón (vuurtoren van Columbus). Deze indrukwekkende vuurtoren in de vorm van een kruis, werd gebouwd ter ere van Christoffer Columbus die voet zette op dit eiland in 1542. Het is een museum en mausoleum van Columbus, al wordt door menigeen de echtheid van zijn overblijfselen die hier liggen betwist. Nadat je overdag het museum hebt bezocht, kun je 's avonds vanuit het oude koloniale stadscentrum genieten van een prachtig uitzicht op de Faro de Colón die zijn lichtbundels de hemel inschiet.

  • Typische Dominicaanse meidenDominicaanse
  • Een Santo Domingo festivalDominicaans festival

Andere trekpleisters die je tijdens de dag kunt bezoeken zijn het 'Acuario Nacional', 'los Jardines Botánicos', de 'Zoo Nacional' en 'Los Tres Ojos', een ondergronds grottenstelsel met 3 meren, die de drie ogen worden genoemd.

's avonds verandert de stad in een magische plek, waar je de keuze hebt uit restaurants, cafés, kunst en dans. Het nachtleven in Santo Domingo doet niet onder voor dat van andere concurrerende wereldsteden. Je kunt naast de traditionele Dominicaanse gerechten kiezen uit elk type keuken bij voortreffelijke restaurants. Je kunt genieten van theater, musical en dansvoorstellingen in het Nationale of de kleinere theaters in het centrum. En na een bezoek aan het theater moet er natuurlijk een dansje gewaagd worden. Dans de merengue en de salsa in een van de betere discotheken van de stad, bijvoorbeeld in de 'Gucara Taina'. Deze discotheek met drie zalen ligt op een hele bijzondere plek, namelijk in een grot!

Verder kunnen we de bars 'Café Tro', 'Café Montecristi', 'Bar Karamba' en 'El Ocho Puertas' aanraden. Bars en cafés zoals deze zijn een goede manier om de stad en zijn bevolking te leren kennen en natuurlijk om je Spaans te oefenen!