De Stad Santiago de Cuba

go to top

De Stad Santiago de Cuba

  • Santiago de Cuba Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Santiago de Cuba, Cuba

  • Barbecue op lokaal feestje in Santiago de Cuba
  • Speciale sigarenmakers in Santiago de Cuba

De stad
Inwonersaantal: 420.000
Ligging: in het zuiden van Cuba
Internationale luchthaven op 15 minuten afstand

Santiago de Cuba is de tweede grote stad van Cuba, een grote concurrent ten opzichte van Havana wat betreft literatuur, muziek en politiek. Tijdens de 19e eeuw hebben de Fransen zich gesetteld in Santiago en bijgedragen aan de smeltkroes van invloeden uit Haïti, Afrika en Spanje die Santiago tot de meest Caribische stad van Cuba maken. De Oriente Universiteit is een van Cuba's leidende opleidingsinstituten. Santiago de Cuba heeft een duidelijk Spaans koloniale uitstraling zonder de Amerikaanse wolkenkrabbers uit de jaren 50 die je in Havana terugvindt. Santiago de Cuba ligt in een vallei van de 'Sierra Maestra' en de grote natuurlijke haven van de stad is gedurende 5 eeuwen een zeer belangrijke haven geweest. Het gebied rond de haven leent zich prima voor prachtige wandelingen, lekker eten en winkelen.

Een taalreis naar Santiago de Cuba is een bijzondere ervaring. Hier maak je kennis met zowel het socialistische systeem als de uitbundige Caribische mentaliteit; om die laatste eigenschap is Santiago de Cuba befaamd!

Belangrijke historische bezienswaardigheden in Santiago de Cuba zijn: de oudste kathedraal in Cuba (1522), het eerste lithografische atelier ter wereld dat is opgericht door Don Juan Meta y Tejada, culturele instellingen zoals La Antigua Filarnica (later bekend als Sociedad Filarmnica Cuba) en El Liceo de Santiago en La Sociedad Beethoven zijn ook een bezoek waard. De kunstacademies van Santiago de Cuba hebben de stad gemaakt tot wat het nu is: de geboorteplaats van uitstekende muzikanten, een cultureel centrum, en historisch gezien een van de belangrijkste steden van Amerika.