De Stad Santiago de Chile

go to top

De Stad Santiago de Chile

  • Santiago de Chile Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Santiago de Chile, Chili

De stad

  • Inwonersaantal: 5 miljoen
  • Ligging: Centraal Chili
  • Internationaal vliegveld aanwezig net buiten de stad

Santiago de Chile is in 1541 opgericht door Pedro de Valdivia. Vandaag de dag biedt de stad een interessante mix van koloniale, victoriaanse en ultra-moderne architectuur. De 5 miljoen inwoners van deze zeer veilige en comfortabele stad zijn vriendelijk en gastvrij. Santiago biedt je alle charme en cultuur van Latijns-Amerika met alle luxe van het moderne Westen. Santiago is één van de financiële centra van Latijns-Amerika en de stad biedt onderdak aan 40% van de totale bevolking van Chili.

Omdat Santiago centraal gelegen is, is het de perfecte basis om noord en zuid Chili te ontdekken. Het klimaat is mild en mediterraans, vergelijkbaar met het klimaat van Alicante (Spanje). Hoewel de winters mild zijn, sneeuwt het in de Andes wanneer het regent in Santiago. De ski-oorden 'Valle Nevado', 'Colorado' en 'La Parva' zijn slechts een uur verwijderd van Santiago de Chile. De kust ten westen van Santiago met zijn vele stranden, resorts en golfbanen is prachtig. In theorie zou je kunnen skiën, tennissen en zonnebaden op dezelfde dag!

Aan de Alameda ligt het 'Plaza de Armas', dit is het hart van Santiago. Het Europese erfgoed van de stad is duidelijk zichtbaar in 'Parque Forestal', ontworpen door een Fransman en de gelijkenis met de typische Franse parken zie je er ook in terug. Bezoek je Santiago, loop dan over de drie naast elkaar gelegen paden langs de Mapocho, via de kleine pleintjes naar het 'Museo de Bellas Artes'. De 'Mercado Central' is van Brits ontwerp, met smeedijzeren plafonds die werden geïmporteerd uit Engeland halverwege de 19e eeuw. Vandaag de dag verkoopt de markt een groot scala aan verse, exotische producten.

In de wijk Bellavista, aan de overkant van de rivier, vind je vele restaurants en cafés. Je vindt hier ook 'La Chascona', het huis ontworpen door de dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. 'Parque Metropolitano' is staat bekend als het "speelterrein" van Santiago, met wandelpaden, picknicktafels en een dierentuin. Voor een geweldig uitzicht over de stad raden we je aan de top van 'Cerro San Cristobal' bezoeken.