De Stad Quito

go to top

De Stad Quito

request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Quito, Ecuador

De stad:

Inwonersaantal: 1.000.000
Ligging: In het noorden van Quito, op 2.850 meter hoogte, in het Andesgebergte.
Internationaal vliegveld aanwezig net buiten de stad, op 30 minuten afstand.

Voordat de Spaanse 'Conquista' plaatsvond bestond de hoofdstad van Ecuador, Quito al. Maar ondanks dit feit gebruiken de inwoners van Quito de dag dat de Spanjaarden arriveerden als geboortedatum van de stad, namelijk 6 december 1534. Hiermee is Quito de oudste stad van zuid-Amerika.

Behalve hoofdstad is Quito ook het politieke hoofdkantoor van Ecuador. De financiële departementen en regering zijn hier gevestigd. Quito wordt gezien als het centrum van de Ecuadoriaanse cultuur.

Het best bewaarde oude centrum van Latijns-Amerika is dat van Quito! Door dit centrum kwam Quito op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn veel delen in de stad die je een adembenemend uitzicht bieden over het overweldigende Andesgebergte. Als je dit van dichtbij wil ervaren dan is een tochtje met de kabelbaan een must! Deze brengt je tot 4.200 meter hoogte, je komt dan op het oostelijke deel van de vulkaan 'Pichincha' uit. Vanaf dit punt kun je pas echt genieten van de Andes!

Tijdens een wandeling door het oude centrum heb je het idee dat je terug in de tijd bent gegaan. En als ´s avonds de lichten aan gaan is de stad betoverend en kun je net zoals in het koloniale tijdperk, op een paard of in een koets de stad verkennen.
Het nachtleven van Quito speelt zich af rond de 'Plaza del Quinde' en de ' Plaza Foch'. Hier vind je barretjes, clubs, terrasjes, restaurants en nog veel meer. In het oude centrum van de stad, in de wijk 'Ronda' zijn er winkels en kunstgallerijen gevestigd.

In de Andes ervaar je het Latijns-Amerikaanse hart; Quito!