De Stad Puerto Vallarta

go to top

De Stad Puerto Vallarta

  • Puerto Vallarta Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Puerto Vallarta, Mexico

De stad

* Inwonersaantal: 300.000
* Ligging: aan de westkust van Mexico, op 300 kilometer afstand van Guadalajara
* Internationaal vliegveld aanwezig

Puerto Vallarta is gelegen in de Baha de Banderas, in de staat Jalisco op ongeveer 352km. van de hoofdstad van Jalisco, 'Guadalajara'. Het ligt aan het einde van de 'Sierra Madra Occidental'. De omgeving is prachtig en groen, met rivieren, watervallen en jungles en heeft een gemiddelde temperatuur van 27ºC.

Sinds de jaren '70 is Puerto Vallarta een internationale toeristische trekpleister geworden en het toerisme heeft zich ontwikkeld tot de grootste inkomstenbron van de stad. Het gouden strand en de blauwe zee nodigen uit om na je cursus Spaans te genieten in het zonnetje. Puerto Vallarta staat bekend om haar duikmogelijkheden en een van de beste plekken waar je dat kan doen is de omgeving van 'Los Arcos'. In dit beschermde zeegebied vind je verschillende eilandjes met prachtig koraalrif, onderwatertunnels, grotten en een grote verscheidenheid aan zeedieren. Je kunt er bijvoorbeeld de octopus, krabben, roggen en vele vissoorten waaronder de clownvis spotten.

Puerto Vallarta biedt ook verschillende culturele bezienswaardigheden. Je kunt er het paleis bezoeken met prachtige muurschilderingen die gemaakt zijn door de schilder Manuel Lepe. Deze schilder word als een van de belangrijkste schilders van de naeve kunst beschouwd. Het Manuel Lepe Museum vind je ook in Puerto Vallarta, je kunt hier veel van zijn kunstwerken bewonderen.

Wandel over de pier en bekijk de verschillende sculpturen of slenter door de smalle straatjes in het centrum langs kunstgallerijen en schattige boetiekjes. In de maritieme club 'Marina Vallarta kun je je vergapen aan de prachtige jachten en boten die daar aangemeerd liggen.

Puerto Vallarta staat verder bekend om haar kleurrijke zonsondergangen. Vanaf het terras van je favoriete restaurant kan je genieten van heerlijk Mexicaans eten en een koud Mexicaans biertje terwijl je de zon in de Grote Oceaan ziet zakken.

Naast lekker eten en de mooie zonsondergangen kan je in Puerto Vallarta ook verschillende watersporten als surfen en sportvissen beoefenen. Kortom, Puerto Vallarta biedt veel aantrekkelijke dingen die je kunt doen om je verblijf tot een fantastische vakantie te maken.