De Stad Playa Jacó

go to top

De Stad Playa Jacó

  • Playa Jacó Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Playa Jacó, Costa Rica

De stad

Inwonersaantal: 5.000
Ligging: kustplaats in de provincie Puntarenas
Internationaal vliegveld in San José op 1,5 uur afstand

Playa Jacó is een klein en laidback stadje in de provincie Puntarenas aan de Grote Oceaan. Het staat ook wel bekend als 'Playa Fiesta' vanwege het gezellige nachtleven, waar de toeristen zij aan zij met de Ticos (inwoners van Costa Rica) van genieten.

Playa Jacó heeft faam een van de beste surfplekken ter wereld te zijn. De golven zijn er soms zo hoog en krachtig dat het bijna onwerkelijk is. Daarom worden er vaak internationale surfwedstrijden gehouden, bijvoorbeeld bij 'Playa Hermosa'. Ook kayakken en vissen zijn sporten die veel worden beoefend in Playa Jacó.

In het noorden van Playa Jacó ligt het 'Carara' natuurpark. Dit park staat bekend om haar bijzondere tropische diersoorten zoals toekans en doodshoofdapen.

Playa Jacó kent een unieke biodiversiteit en haar indrukwekkende stranden van wit, bruin en zwart zand behoren tot de beste van Costa Rica. Costa Rica is een van de landen waar je de tropische jungle het beste kunt ontdekken. En juist deze combinatie heeft van Playa Jacó een beroemde bestemming gemaakt, geliefd bij de natuur- en strandliefhebber.

Playa Jacó is in de laatste jaren een toeristische trekpleister geworden en dit heeft de plaatselijke economie erg heeft gestimuleerd. Grote hotelketens hebben zich in Playa Jacó gevestigd en deze resorts voorzien de toeristen in al hun behoeftes. Ze beschikken over spa's, casino's en winkelcentra.

Wil je Spaans leren en genieten van een ontspannende strandvakantie op een prachtige bestemming? Dan is Playa Jacó jouw stad!