De Stad Flamingo Beach

go to top

De Stad Flamingo Beach

  • Flamingo Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Flamingo Beach, Costa Rica

De stad

Inwonersaantal: 32.000
Ligging: aan de Pacifische kust vlakbij San José
Internationaal vliegveld in San José.

Ondanks dat 'Playa Flamingo' nog niet zo ontwikkeld is als Tamarindo, wordt het gezien als een van de mooste stranden van heel Costa Rica.

De hagelwitte stranden zijn prachtig en je kunt er allerlei watersporten beoefenen zoals diepzee duiken en zeevissen. Het is een gebied met een rijke zee-fauna; je vindt er zwaardvis, tonijn en zeilvis. De Amateur Visclub van Costa Rica organiseert hier dan ook haar jaarlijkse zeil-viswedstrijd. Het mooie strand, de watersportactiviteiten en de rijke zee-fauna maken Playa Flamingo een aantrekkelijke toeristische bestemming.

Als diepzee-duiken alleen je niet genoeg is, heb je bij Playa Flamingo de mogelijkheid om met witte haaien te duiken. Maar als dit je iets te gevaarlijk is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het bij de tropische vissen te houden!

In de omgeving van Playa Flamingo liggen de natuurreservaten 'Santa Rosa' en 'Palo Verde'. Hier kun je genieten van de rijke en diverse flora en fauna die Midden-Amerika rijk is. Playa Flamingo is een leuke mix van kustplaatsjes en resorts met heel gastvrije inwoners. Rond Playa Flamingo vind je verschillende typisch Costa Ricaanse stadjes die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Ondanks het feit dat Playa Flamingo niet heel erg groot is, zal je je er niet snel vervelen, er is genoeg te ondernemen op zee en op het land!

Een van de mooiste uitstapjes die je kunt maken is een bezoek aan het natuurreservaat 'El Rincón de la Vieja' (de oude Vrouwenhoek) en de vulkaan met dezelfde naam. Deze vulkaan is nog steeds actief en rondom de vulkaan zijn er thermische en koude meren waar je een duik in kunt nemen en kunt genieten van de helende werking.

Playa Flamingo en Costa Rica in het algemeen, zullen je echt overweldigen. De prachtige natuur, de witte stranden, de azuurblauwe zee en de vriendelijke mensen zullen er voor zorgen dat je een onvergetelijke tijd zal hebben en eigenlijk niet meer weg wilt!