De Stad Playa del Carmen

go to top

De Stad Playa del Carmen

  • Playa del Carmen Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Playa del Carmen

De stad

Aantal inwoners: 60.000
Ligging: in de provincie Quintana Roo, vlakbijj Cancún
Nationaal vliegveld op ongeveer 40 minuten afstand

Playa del Carmen is een van de populairste bestemmingen van het Caribische gebied. De stad is relatief jong en klein, ligt dichtbij het vliegveld van Cancún en is vanaf daar gemakkelijk te bereiken per bus.

Playa del Carmen ligt in de provincie Quintana Roo, in de zogenoemde ´Riviera Maya´. Het is een leuke kustplaats waar je zult genieten van al het heerlijks wat Mexico te bieden heeft en waar je veel zult leren over één van de belangrijkste bevolkingsgroepen van Midden-Amerika: De ´Maya's´.

Het toerisme is in dit deel van Mexico de afgelopen jaren sterk gestegen en dit is nu ook de voornaamste bron van inkomsten voor de inwoners van dit stadje. Enorme resorts of kleine familiaire hotels, er is voor ieder wat wils. Er zijn veel internationale  restaurants te vinden, maar de beste keus is natuurlijk Mexicaans eten!

De ruïnes van de imposante Maya steden, die nog steeds in zeer goede staat verkeren, zijn een waar paradijs. De volgende Maya-steden zijn echt een bezoekje waard: ´Tulum´, de mooie Mayastad met haar witte strand. ´Chitchn Itz´; de hoofdstad van het oude Maya-rijk, waar je indrukwekkende gebouwen aantreft; een piramide vanwaar je een uitzicht hebt over de hele stad, een sterrenwacht gebouwd door de Maya's en een speelveld voor een Mayaans balspel. ´Coba´ is een van de steden die als laatst ontdekt werd en die op dit moment nog steeds wordt bestudeerd.

Maar bovenal kan je in Playa del Carmen genieten van prachtige witte stranden met uitzicht op de azuurblauwe Caribbische zee. Een plaatje wat rechtstreeks uit de film lijkt te komen. Je kunt er vele watersporten beoefenen: kajakken, duiken, snorkelen, windsurfen en.... het koraalrif bekijken! Dit rif is, op het rif van Australië na, het grootste ter wereld! Als je naar Playa del Carmen gaat, vergeet dan niet om een reis te maken naar de bodem van de zee om er de vele tropische vissen, gekleurd koraal, zeepaardjes en schilpadden te bewonderen.

De provincie Quintana Roo heeft vele natuurreservaten waar de rijke flora en fauna beschermd wordt. Bezoek het ´Xel-Ha´ park waar je het grootste natuurlijke aquarium van de Riviera Maya vindt, of het ´Xcaret´ park, een ander natuurreservaat wat eigenlijk niet aan je lijstje mag ontbreken.

Een bezoek aan Playa del Carmen zal zonder twijfel een onvergetelijke ervaring worden en waarschijnlijk naar meer smaken!