Pamplona de Stad

go to top

Pamplona de Stad

  • Spaans Leren in Pamplona
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Pamplona?

De Stad:

  • Bevolking: 200.000 inwoners.
  • Ligging: De hoofdstad van de regio Navarra in Noord-Spanje.
  • De stad staat bekend om haar jaarlijkse feest, het San Fermin (7-14 juli). Vanuit de hele wereld trekken duizenden mensen naar Pamplona om de rondrennende stieren te zien.
  • Vanuit Pamplona kun je ook makkelijk steden als Zaragoza, San Sebastian en Vitoria bereiken.
  • Er is veel natuur en leent zich bij uitstek voor wandelliefhebbers.

Waarom Spaans leren in Pamplona

Pamplona is één van de groenste steden van heel Europa. Dit komt vooral door de vele parken en tuinen die de stad heeft, maar ook door de ligging, want Pamplona is omringd door de rivier de Arga en door de ´Pyreneeën´. Naast een stad met veel natuur, cultuur en geschiedenis is Pamplona ook een universiteitsstad. Voor onze studenten is deze stad daarom ook zo aantrekkelijk.

Alle bezienswaardigheden van de stad zijn te vinden in het oude centrum, dit is opgedeeld in 3 delen: ´La Navarrería´, het oudste stadsdeel en de 12e-eeuwse delen ´San Cernin´ en ´San Nicolás.

Pamplona zit vol onontdekte plekjes waar je heerlijk kunt wandelen, terwijl je geniet van de architectuur, unieke musea en meer. Vooral op en rond ´Plaza del Castillo´ speelt zich het dagelijkse leven af. Net iets buiten het centrum vind je de oude verdedigingsmuren, de Romeins-Gotische kathedraal en de ´Ciudadela´.

Doordat de stad op de pelgrimsroute ligt van `El Camino de Santiago´ heeft de stad vanaf de 11de eeuw een grote ontwikkeling meegemaakt. Deze periode wordt ook wel de ´gouden tijd´ van Pamplona genoemd en inmiddels is Pamplona uitgegroeid tot een rijke stad met een goede infrastructuur. Pamplona is dan ook een trekpleister voor de duizenden pelgrims die jaarlijks de route naar ´Santiago de Compostela´ (de hoofdstad van provincie Galicia) lopen.

Pamplona is ook voorzien van een bruisend nachtleven voor zowel Spaanse studenten als toeristen. De avonden beginnen meestal in het oude centrum van de stad met een drankje en tapas, hierna kun je verder feesten in de vele barretjes en clubs. Baskenland staat ook bekend om de goede keuken. Door de ligging vlakbij zee, rivieren en de vruchtbare grond zijn de ingrediënten voor de heerlijke gerechten altijd vers.

Pamplona staat vooral bekend om de ´San Fermin´. Hier komen alle inwoners en toeristen samen om mee te rennen met de stieren. Dan zijn de straten gevuld met vooral mannen, maar ook soms vrouwen, die achterna gezeten worden door stieren die meegelokt moeten worden naar de Plaza de Toros.

De leefomstandigheden in Pamplona zijn perfect! Je kunt altijd genieten van het meestal mooie weer, parken, prachtige wandelroutes, de vriendelijke inwoners en het gezellige centrum.