De Stad Monteverde

go to top

De Stad Monteverde

  • Monteverde Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Monteverde, Costa Rica

De stad

Inwonersaantal: 8.000
Ligging: op de continentale kloof in de Tilaran Corillera
Internationale luchthaven op 5 uur rijden in San José

Monteverde is een klein dorpje wat door families van de vredelievende Quaker-gemeenschap is gesticht in de jaren '50. Het ligt bij de ingang van het Reserva Biologica Bosque Nuboso Monteverde, tussen de mysterieuze nevelwouden. De ligging maakt van Monteverde een populaire bestemming voor ecotoeristen. Het grootste gedeelte van de gebouwen hebben nog de oude klassieke stijl behouden en zijn nog niet beïnvloed door de moderne ontwikkelingen.

Monteverde ligt op 5 uur rijden met de bus van San José, de hoofdstad van Costa Rica, en is niet een typisch Costa Ricaans dorpje. De huizen liggen groepsgewijs over het gebied verspreid. De toeristen die het gebied bezoeken, verblijven vaak in lodges of hotels. De lokale inwoners houden er een plattelands bestaan op na en er is niet echt een dorpscentrum. Er is 1 bank, 1 pinautomaat, 1 ziekenhuis, 1 boekenwinkel, 1 postkantoor en verschillende supermarktjes die allemaal verspreid liggen over het dorp.

Aangezien Monteverde dichtbij het Tilarn-gebergte ligt, heeft het een fris en bewolkt klimaat dat vraagt om warme kleding. Het is een rustig gebied en de gemeenschap wijdt zich aan landbouw en het runnen van het boerenbedrijf. In Monteverde en omgeving wordt de beste kaas van Costa Rica gemaakt, dus als je tijd hebt, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan een van de kaasboerderijen!

Als je een groot bewonderaar bent van de natuur, dan zal je Monteverde en het Nevelwoud Reservaat fantastisch vinden. Je vindt er vogels, vlinders, bloemen en planten die bijna nergens ter wereld voorkomen. Als je de jungle eens van een andere kant wilt bekijken, dan raden we je aan om een Canopy- of Zipline tour te maken. De bevolking is vriendelijk en gemoedelijk. Kortom, Monteverde is de perfecte plek om Spaans te leren voor de avontuurlijke natuurliefhebber!