De Stad Mendoza

go to top

De Stad Mendoza

  • Mendoza Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Mendoza?

De stad:

* Inwonersaantal: ongeveer 110.800
* Ligging: in het oosten van Mendoza in de provincie Mendoza
* Internationaal vliegveld op 25 mintuen afstand van de stad.

Mendoza is een stad die waarschijnlijk in het mooiste van Argentinië ligt. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad werd opgericht in de 16de eeuw en werd later herbouwd in een meer Europese stijl.

Mendoza wordt gezien als een oase in de woestijn, gezien de grote hoeveelheid aan bomen die met inspanning van haar inwoners zijn geplant en ondanks de weinige regen nog fier overeind staan. Ze is ook een prima uitvalsbasis voor wie de Argentijnse Andes of de Aconcagua wil bezoeken. De Aconcagua is met 6962 meter de hoogste berg van Zuid-Amerika en het westelijk halfrond.

Mendoza staat misschien nog wel het meest bekend om haar wijnen. In de omgeving vind je verschillende wijnhuizen die hun wijnen naar alle hoeken van de wereld exporteren. Sommige kan je ook bezoeken voor een rondleiding en/of een lekkere wijnproeverij!

De nabijheid van de Andes maakt van Mendoza de perfecte plek om deel te nemen aan adventure sports en outdoor activiteiten zoals hiken, raften, klimmen en skiën. De adembenemende omgeving is ook een lust voor het oog voor iedereen die houdt van fotograferen! Daarnaast zijn er in de stad zelf mooie musea en interessante historische bezienswaardigheden te bezoeken.

Kortom, Mendoza is de perfecte plek om Spaans te leren! Je kunt je cursus combineren met allerlei outdoor-activiteiten om vervolgens op een van de schilderachtige 'Plazas' heerlijk achterover te leunen met een glaasje lokale wijn.