Málaga de Stad

go to top

Málaga de Stad

  • Málaga Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Málaga

De stad:

  • Bevolking: 567.000 inwoners
  • Ligging: Zuid-Spanje, aan de Costa del Sol.
  • Internationaal vliegveld.
  • Kustplaats, 100km ten oosten van de  Straat van Gibraltar.

De stranden van Málaga behoren tot de beste stranden van de Costa del Sol. Málaga is ondertussen met meer dan een half miljoen inwoners de 6de grootste stad van Spanje. Oorspronkelijk heette de stad Malaka ("plek waar de vis gezout wordt"). Een geschiedenis die meer dan 3000 jaar teruggaat en invloeden van de Romeinse en Moorse cultuur maken Málaga een stad die een bezoek meer dan waard is. Het paleis ´Gibralfaro´, het ´Alcazaba´ en het Romeinse Amfitheater behoren tot de culturele erfenis.

Tevens is Málaga de geboortestad van Spanje´s meest beroemde schilder, Pablo Picasso! Zijn ouderlijk huis is omgebouwd tot museum en dus te bezoeken.
Verder leent de stad zich goed voor lekker slenteren door oude straatjes, een boek lezen op een terras of plein, een wandeling langs de boulevard of een duik in de zee. Het klimaat in Málaga is zacht en je kunt bijna het hele jaar naar het strand.

De Semana Santa van Málaga wordt gezien als één van de mooiste van Spanje, zelfs Antonio Banderas doet ieder jaar zijn best om aanwezig te zijn bij de processies in zijn geboortestad.

Zoals in de meeste kustplaatsen kun je ook in Málaga erg goed vis eten. De vis en schelpdieren zijn altijd vers! Een populair gerecht in de ´chiringuitos´ (strandtentjes) is de ´pescaito frito´ kleine gefrituurde visjes om de eerste trek te stillen. Verder wordt er veel groente en fruit verbouwd waarvan de ´Malageños´ hun heerlijke ´Gazpacho Andaluz´, een koude soep op basis van tomaten, komkommer en paprika, maken.

Málaga heeft alles wat je maar kunt wensen voor een studieverblijf waar je van kunt genieten!