Madrid de Stad

go to top

Madrid de Stad

  • Madrid Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Madrid

  • De grote Torres Kio in hartje MadridTorres Kio

Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje, gelegen in hartje Spanje in de provincie Castilla y León.
Een wereldstad van niveau, woonplaats van de Koninklijke familie, Europees zakencentrum en de stad waar het Spaanse parlement zetelt. Madrid is een grote stad met meer dan 3.000.000 inwoners. Het is ook een stad van contrasten, prachtige historische gebouwen en oude stadsdelen die perfect harmoniëren met de moderne architectuur en infrastructuur.

Kloppend hart van Madrid is de Puerta del  Sol. De grote klok op dit plein trekt op oudejaarsavond duizenden mensen die op de 12 ´campanadas´ om middernacht de druiven eten. Het ´Museo el Prado´, ´Museo Thuyssen´of het ´Museo Reina Sofia´ en de vele kunstgalerieën in Madrid zijn voor kunstliefhebbers een lust voor het oog. Naast het aanbod aan musea en prachtige historische gebouwen heeft Madrid ook veel groen. Het ´Parque del Retiro´ is één van de grootste stadsparken in Europa met maar liefst 15.000 bomen. En met een keuze uit 54.000 winkels is winkelen in Madrid, voor wat dan ook, een waar avontuur!

Voor een avondje uit ben je in Madrid ook op de juiste plek. Authentieke tapas in kleine barretjes in smalle steegjes of een echt culinair feest in een hypermodern restaurant aan de Gran Vía. Daarna tot in de vroege uurtjes dansen in een van de club´s of vele discotheken.
Madrid ligt centraal en leent zich daarom prima voor bezoeken aan omliggende steden als Toledo, Salamanca en Segovia. Het ligt op 50 minuten vliegen van Barcelona en de trein brengt je binnen 2,5 uur in Sevilla!

Madrid is een stad waar je even de tijd voor moet nemen, de sfeer in je opnemen en je ogen goed de kost moet geven. Madrid is Spanje in al haar facetten!

Feesten en Festivals in Madrid

  • Het altijd drukke Plaza MayorPlaza Mayor
  • De oude stadspoort Puerta de Alcalá¡ in MadridPuerta de Alcalá¡

Van midden tot en met eind mei staat Madrid in het teken van de heilige San Isidro, de beschermheilige van de stad en de landbouwers. Deze heilige wordt herdacht met spektakels als stierenvechten, zang- en dansvoorstellingen en grote markten die de Madrilenen veelal in klederdracht bezoeken.