De Stad Heredia

go to top

De Stad Heredia

  • Heredia Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Heredia, Costa Rica

De stad

Inwonersaanttal: 120.000
Ligging: in de gelijknamige provincie op 10 km. afstand van San José.
Internationale luchthaven aanwezig in San José

Heredia, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, werd gesticht in de 18e eeuw. De stad staat bekend als 'bloemenstad' vanwege de omliggende landschappen maar ook vanwege de mooie vrouwen die er wonen.

Heredia telt een aantal prachtige historische gebouwen die de geschiedenis van de stad goed weergeven: het fort (symbolisch gebouw van de stad), het postkantoor, de kerk en de middelbare school. Deze gebouwen bevinden zich allemaal in de hoofdstraat en bestrijken samen een afstand van ongeveer 300 meter.

De provincie Heredia staat bekend om haar koffieplantages. En van de belangrijkste plantages van het koffiemerk Café Britt is hier gevestigd. Vanuit het hoofdkantoor, in het Mercedes district, worden er rondleidingen gegeven aan iedereen die meer wil weten over het proces van het koffie maken.

In Heredia zijn verschillende winkelcentra met veel restaurantjes en barretjes. In het westen van de stad ligt een industriele zone die in de afgelopen jaren een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt. Verschillende multinationals zoals, IBM, Baxter, Hewlett-Packard, Pfizer, Roche en Wall-Mart, hebben hier hun hoofdkantoor gevestigd.

In de omgeving van de stad liggen twee grote natuurreservaten. De provincie Heredia heeft namelijk een groot deel van haar land toegewijd aan het behoud van de natuur. In het Braulio Carrillo natuurreservaat vind je nog twee inactieve vulkanen van bijna 3.000 meter hoog. Een tocht door dit park voert je door het tropische regenwoud langs kraters, canyons en watervallen. Echt een absolute aanrader!

Dit alles maakt van Heredia een perfecte bestemming voor toeristen, je hebt er alle gemakken van een kleine stad en het is een goede uitvalsplek om de prachtige tropische natuur te ontdekken.