De Stad Cusco

go to top

De Stad Cusco

  • Spaans leren in Cusco
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Cusco

  • Het uitzicht over CuzcoCuzco
  • Het grote plein de Armas in CuzcoPlaza de Armas

Inwonersaantal: 300.000
Ligging: in het westen van Peru, 3.350 meter boven de zeespiegel
Nationaal vliegveld aanwezig

De regio Cusco is de meest adembenemende regio ter wereld. De Incabeschaving is in deze hoofdstad ontstaan en het is tevens de oudste stad die er is op het westelijk halfrond. Cusco is wereldberoemd door de fantastische archeologische resten die zijn gevonden in de stad 'Machu Picchu', die een welverdiende plaats heeft op de UNESCO-lijst. Het gebied is verdeeld in regio´s en neemt meer dan 76.225 km2 in beslag. De regio Ucayali ligt in het noorden en in het zuiden ligt Arequipa en Pun. Madre de Dios en Apurmac vormen samen 'La Región Inca'; de Incaregio. Dit is ontstaan als gevolg van het regionalisatieproces in 1988.

Cusco is een perfect stadje voor jongeren die Spaans willen leren in Latijns-Amerika. Het is vriendelijk, veilig en overzichtelijk met veel gezellige pleintjes en barretjes. Omringd door bergen en een betoverende natuur.

Cusco is goed bereikbaar; je kunt per bus of taxi veilig reizen naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Je verblijf in Cusco is een ervaring die je niet snel zal vergeten en waar je nog heel veel over zult napraten. In het Spaans natuurlijk!

Feesten

Ieder jaar wordt in Cusco op 24 juni het feest van 'Inti Raymi' gevierd, dit betekent De God van de Zon. Dit feest staat symbool voor de inzegening van het huwelijk tussen de Zon en de mensen, oftewel zijn zonen. Het feest wordt gevierd in Het Heilige Huis van de Zon; het archeologisch complex van Saxsayhuamn. Op deze dag wordt het Nieuwe Jaar van de Zon gevierd dat van start gaat op de kortste dag van het jaar. De hoge priester heeft deze dag verklaard tot Inti Raymi! (het nieuwe jaar!)

Het andere nationale feest dat in Cusco wordt gevierd is het 'Qoyllur Ritti'. Honderden gelovigen gaan op bedevaart naar de voet van de met sneeuw-overdekte berg Ausangate en vieren 'Qoyllur Ritti'. Er wordt een ceremonie gehouden ter ere van de zon en de oude God van de bergen: de geest van Aunsangate. Met de besneeuwde berg als achtergrond is dit een waar spektakel.