De Stad Coronado

go to top

De Stad Coronado

  • Coronado Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Coronado, Costa Rica

De stad

Inwonersaantal: 60.000
Ligging: in de provincie San José, dichtbij de gelijknamige stad
Internationaal vliegveld in San José op 30 minuten afstand

Coronado is een groen en zonnig voorstadje van San José. Het ligt 10 km van deze bruisende hoofdstad en aan de grens van een van de vele beschermde natuurgebieden van Costa Rica. San José is gemakkelijk te bereiken vanaf Coronado; elke 20 tot 30 minuten vertrekken er bussen in de richting van de hoofdstad.

De bekende 'Iraz' en 'Barva' vulkanen liggen vrij dichtbij Coronado en deze zijn van grote invloed geweest op de omgeving van Coronado. Het gebied ligt 1.335 meter boven de zeespiegel.

Wat toeristische trekpleisters betreft, is het gebied rondom 'San Isidro' aan te raden. Dit is de centrale regio van de provincie; vooral de kerk van 'San Isidro Labrador' (1928) - gebouwd in neogotische stijl en ontworpen is door de architect Teodorico Quirs - het Gemeentehuis, met haar koloniale barokke kenmerken en de vele Victoriaanse huizen.

Ecotoerisme is erg belangrijk in het gebied, aangezien Coronado grenst aan het natuurgebied 'Braulio Carrillo'. Het is een van de meest beschermde gebieden van de Costa Ricaanse Centrale Vallei (Valle Central).

De combinatie van de rustige maar gezellige sfeer die heerst in de omgeving en de goede faciliteiten voor de toeristen, maakt Coronado tot een perfecte plek om Spaans te leren en de Costa Ricaanse cultuur op te snuiven.