De Stad Córdoba

go to top

De Stad Córdoba

  • Córdoba Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Córdoba, Argentinië

De stad

  • Inwonersaantal: 1.000.000
  • Locatie: Provincie Córdoba
  • Zacht klimaat
  • Naast Buenos Aires is Córdoba de meest belangrijke stad van Argentinië.

Córdoba is de koloniale hoofdstad van Argentinië. Een miljoenenstad aan de voet van de bergketen 'Sierra Chica'. Voor de opkomst van Buenos Aires was Córdoba het hart van kunst en onderwijs, een plek van geleerden en priesters, kerken en universiteiten. Ondanks dat Córdoba zich nu achter de hoofdstad schaart in nationaal belang, is haar onafhankelijke geest en onderscheidende charme bewaard gebleven. De naam komt van de omringende provincie, wat een buitengewoon pittoresk gedeelte van de Andes is, de 'Sierras de Cordoba'. Vandaag de dag is Córdoba één van de leukste steden van Argentinië. Een veilige, moderne stad met een overlvoed aan bars, restaurants en winkelcentra. De stad wordt niet vaak bezocht door buitenlandse toeristen waardoor je kennis kunt maken met het échte leven van de 'Cordobeses'.

De 'Primero', of 'Suquia' rivier vormt het natuurlijke oriëntatiepunt van Córdoba. Het centrum van de stad is het 'Plaza San Martin', genoemd naar de grote bevrijder van Argentinië en hier vind je ook de kathedraal. Ten zuiden van het Plaza ligt 'Calle Obispo Trejos', een straat met enkele van de mooiste, gerenomeerde koloniale gebouwen van de stad inclusief de 'Compania de Jesús' kerk, die gebouwd is in 1645 en bekend staat om het unieke dak.

Buiten Córdoba zijn er een aantal interessante plekken te vinden waar je veel kunt ondernemen.'Cunilla Valley' en 'Punchi Coral' zijn prachtige plekken om te gaan bungee-jumpen of een ballonvaart te maken. Op het 'San Roque' meer kun je windsurfen, zeilen en vele andere watersporten beoefenen. De 'Calamuchita' Vallei staat bekend om haar prachtige meren en ongelooflijke kristalheldere riviertjes. Omgeven door bergen is deze vallei een ideale plek om te zwemmen, bergbeklimmen, wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, etc. In de 'Traslasvierra' Vallei, onder de 'Sierras Grandes' ligt het indrukwekkende 'Pampa de Achala'. Op een van de dichtbijgelegen bergtoppen vind je de het Nationaal Park 'Quebrada de los Condoritos', de enige plek ter wereld waar je de Condor ('s werelds grootste vogel) in zijn natuurlijke omgeving kunt zien.

Córdoba is een stad waar je van gaat houden!