Cádiz de Stad

go to top

Cádiz de Stad

  • Cádiz Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Cádiz

De stad:

  • Bevolking: 135.000.
  • Ligging: Provincie Cádiz, Zuid-Spanje.
  • Dichtstbijzijnde luchthaven: Jerez de la Frontera

De kuststad Cádiz, gelegen in het diepe zuiden van Andalusië is één van de oudste steden van Spanje en van Europa. Colombus vertrok vanuit de haven van Cádiz voor zijn ontdekkingsreis naar Amerika. Cádiz ligt op een schiereiland, wat de stad een ideale bestemming maakt voor mensen die Spaans leren willen in combinatie met een strandvakantie.

Cádiz is een romantische, mysterieuze stad. De schilderachtige gebouwen uit de tijd van de Moorse bezetting dragen daar hun steentje aan bij. Een wirwar van smalle, steile straatjes die allemaal uitkomen op typsich Andalusische pleinen als ´San Juan de Dios´, ´España´, ´Mina´ en ´Constitución´.
Door het vroegere scheepsverkeer met Cuba heeft Cádiz wel wat weg van de Cubaanse hoofdstad Havana. De scene uit de film ´Die Another Day´ waarin James Bond een mojito drinkt, is opgenomen in Cádiz en niet in Havana. De haven doet nu met name dienst als aanleg- en vertrekplaats voor cruiseschepen en vormt nog steeds een belangrijke inkomstenbron voor de regio. Een wandeling door de stad en langs de haven is een ware ondekkingsreis en je komt ogen te kort.

Tijdens je verblijf is een bezoek aan de indrukwekkende ´ Catedral Barocca´ met haar gouden koepel, een must. Evenals het bijwonen van een flamencoshow in één van de ´tablaos´ (flamencobarren) van de stad. Een nog onvervalst spektakel zonder toeristische franje, flamenco in haar oorspronkele vorm, Cádiz ís flamenco!

Cádiz ligt aan de Costa de la Luz en de stad leent zich prima om authentieke dorpjes in de omgeving als Rota, Sanlúcar de Barrameda, Chipiona of Jerez de la Frontera te bezoeken.

Feesten & Festivals

Naast de gebruikelijke Katholieke feestdagen kent Cádiz één echt groot feest: het Carnaval. Maar dan wel Carnaval op zijn Andalusisch, dus alles staat in het teken van flamencomuziek, -dans- en zang.

Cádiz is dé plek bij uitstek om Spaans te leren, de ´Gaditanos´ zijn zeer gastvrij, heel trots op hun stad, houden van lachen maar nemen hun taal en hun cultuur heel serieus!