De Stad Buenos Aires

go to top

De Stad Buenos Aires

  • Buenos Aires Stad Informatie
request more info

Contact

Contact
  • Inwoners: 12 miljoen
  • Locatie: Provincie Buenos Aires (hoofdstad)
  • Het uitzicht over een deel van Buenos Aires

Buenos Aires is een energieke havenstad gelegen aan de Rio de la Plata en was jarenlang de 'poort' van Argentinië. De multinationale inwoners van Buenos Aires worden ook wel Porteos genoemd en hebben een rijke culturele identiteit. De Europese 'erfenis' vind je nog overal terug; de Italiaanse en Duitse namen overtreffen de Spaanse. De levensstijl en architectuur zijn ook meer Europees dan in andere steden in Zuid-Amerika.

Een van 's werelds beste operatheaters, Teatro Coln, ligt aan de oever van Buenos Aires. De Porteos zijn erg betrokken bij het leven en de cultuur van hun stad en zullen maar al te graag de geheimen van Buenos Aires met je delen!

Buenos Aires is een heel gevarieerde en diverse stad. Ze heeft geen overheersende trekpleister. In plaat daarvan is Buenos Aires samengesteld uit veel kleine plekken, intieme details en kleine evenementen, elk met hun eigen karakter qua kleur en vormgeving. Torenhoge wolkenkrabbers, oude gebouwen, tangobars, antiekwinkels; je vindt het allemaal in Buenos Aires!

  • Koloniale gebouwen in Buenos Aires

De wijken in Buenos Aires zijn klein en uniek. Ze hebben allemaal hun eigen karakteristieke kleuren en vormen. De wijk ´San Telmo´ is de perfecte plek om een goed overzicht te krijgen van de multinationale erfenis van Argentinië. Spaanse koloniale huizen, Italiaanse details aan de gebouwen en het Franse  classicisme. De wijk ´La Boca´ was voorheen de sloppenwijk van Buenos Aires met huizen opgebouwd uit golfplaten. Deze huizen zijn nu in allerlei kleuren geverfd waardoor de wijk een toeristische attractie is geworden.

Ondanks de diversiteit, is het typische Argentijnse temperament iets wat je in heel Buenos Aires kunt voelen. De nationale dans, de Tango, is waarschijnlijk de manier waarop dit het best tot uiting komt. Overal oefent men de Tango: van danslokalen tot parken en pleinen!

We weten zeker dat je Buenos Aires een prachtige plek zult vinden om de Spaanse taal te leren en te beleven!