De Stad Bariloche

go to top

De Stad Bariloche

  • Bariloche Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Inwoners: 130.000
Locatie: Het westen van de provincie Rio Negro

De stad San Carlos de Bariloche behoort tot de grote steden van Argentinië en is ontstaan in 1902 aan de rand van het Nahuel Huapi meer. De stad ligt 1640 km ten westen van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Bariloche is één van Argentinië´s belangrijkste trekpleisters. Je vindt hier niet alleen schitterende architectuur; door de perfect ligging in de  provincie Rio Negro vind je ook een indrukwekkend landschap met bossen, meren, gletsjers, bergen en een uitgebreide flora men fauna.

Eénmaal in Bariloche raak je direct onder de indruk van de bijzondere architectuur. De gebouwen zijn gemaakt van steen én hout met prachtige, leistenen daken. Het meest opvallende gebouw is het Civic Center, hier zijn onder andere het gemeentehuis, postkantoor en een museum gevestigd.

Ook het centrum van Bariloche is leuk! Vele leuke winkeltjes voor vertier overdag en cafés en restaurants waar je blijft hangen tot ´s avonds laat, want de stad heeft  een heel gezellig nachtleven!

Bariloche staat voornamelijk bekend als een gebied waar je goed op wintersport kunt gaan! Op de bergen is het prachtig skiën en snowboarden. Verder leent de omgeving zich goed voor het beoefenen van verschillende watersporten, zoals raften en kajakken. Maar ook wanneer je van bergbeklimmen en wandelen houdt, ben je in Bariloche op de juiste plek!

De grootste inkomstenbron voor Bariloche is het toerisme. Tijdens de zomermaanden zitten stranden zoals Playa Bonita en Villa Tacul dan ook vol met zonaanbidders. Zwemmen is echter alleen weggelegd voor de waaghalzen onder ons, want er stroomt ijskoud water van de gletsjers naar de zee!